Hur man håller träningsmotivationen igång

 
Hur många har inte intalat sig själv att "i år ska jag träna, minst 5 dagar i veckan," Oftast håller det max några veckor och sedan tröttnar man ganska fort. Men hur gör man då för att hålla igång och se träning som något roligt och självklart i vardagen? I sommar har jag srungit regelbundet och för första gången så tycker jag faktiskt att det är riktigt skönt  och kul att springa.
 
Det största problemet i början är nog att de flesta startar för hårt. Börjar man med att springa flera kilometer 7 dar i veckan så är det inte så konstigt att man slutar efter ett tag. Då är det bättre att springa 2 kilometer 3 dagar i veckan de första två veckorna och sedan utöka, tillslut blir det till en vana och då är det nästan så att man inte kan skippa träningen en dag. Men lägg in vilodagar då och då, det är viktigt.
 
Att springa i sand ger dubbel effekt.
 
 
- Sätt ett mål med din träning, vad vill du uppnå? Bättre kondition, gå ner/upp i vikt, bygga muskler osv. Kanske til och med starta i ett lopp?
 
-Ge dig själv belöningar,  t ex. när du nått dit mål får du köpa något fint som du velat ha länge.
 
 
 
Drick alltid vatten och ät något efter ett tränings/joggingpass, det godast och nyttigaste som finns är en smoothie gjord på i princip vilken frukt/grönsak som hellst som du gillar. Tar bara några sekunder i mixern!
 
Här är mina två favoriter:
 
Banan och avokado smoothie 1 port.
 
Mixa en banan + en avokado + linfrön, toppa med t ex. mango.
 
 
 
Banan och basilika smoothie med spenat:
 
Mixa 1 banan + en näve bladspenat + 5 färska basilikablad + 1 msk linfrön.
 
Kanske låter lite mysko men det är verkligen supergott!
 
 
 
 
 
 
Ett annat tips är titta på motivationsbilder och inspo bilder på tex. tumblr, varför inte ha ett bra citat som startsida på din mobil, då påminns man och det är svårt att slippa undan!
 
 
 
 
En träningsapp kan också öka motivation, där kan du samla alla dina träningspass som en dagbok och även få tips och inspiration, mina favoriter är nike trainngclub och runkeeper!
 
 
 
Testa dig fram till den träningsform som just du tycker är roligast.. springa, simma... eller kanske boxning?
 
Viljan är faktiskt viktigast, vill du så kan du.
 
Och faktiskt så mår man mycket bättre av att träna, iaf efteråt då man kan ta bada eller ta en dush för att sedan sätta sig i soffan och se på en bra film eller läsa en bok 
 
 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback