Inspo

 

Take me to another place, a place like in the fairytales.

 
 
 
 
 
 
Nu har jag sett den!
 
Älskar boken, filmen, handlingen, sättet den är filmad på och SLUTET! Helt galet vad lurad och överaskad man blir!;) 
 
Skulle ju inte va helt fel att hoppa in i sagovärlden, allt är så mycket vackrare där...
 

Adventmys

 
 
När jag kom från skolan idag hade mamma julpyntat huset, så mysigt med advent och att gå runt och nynna på julsånger:) Älskar julen! Red ut på ponnyn barbacka idag(även fast de va typ orkan ute) och lyssnade på julmusik i hörlurarna, julkänsla!
 
 
 
 
 
 
Nu fattas bara julgranen!
 
 

Storm

 
Gick ut och fotade lite på de enorma vågorna vid stranden här hemma...frös typ sönder fingrarna, men de var det värt;) Skriver ett till inlägg senare...hinner inte nu! 

Silent people have the loudest minds

Idag har det väl inte hänt nått speciellt, en vanlig onsdag helt enkelt! Men aa vet inte riktigt vad jag ska skriva så det blir väl ett tråkigt inlägg...Längtar till lördag då drar jag kosan mot sundsvall:)
 
Men ikväll har jag varit duktig och pluggat matte, hehe.
b9Cs04
 
 
På engelskan håller vi på med Irland i min grupp, så jag försöker lära mig en irländs dialekt, asså åh vad härlig den är, nästan bättre än britisk;) Idag var det öppet hus på skolan, fast jag var inte där då jag inte hade skjuss, nån som var där som går i 9:an? Bästa skolan och valet helt klart + att maten är pretty awesome. (smygreklam här då). 
 
2012-11-28 15.37.24.jpg
 
 
 
 
 

Inspo

 
 

Wild spirit

Hihi va ju tvungen att ta med denna bild på dig Emmy!


Vi är farliga!
 
Hade tråkigt på rasten så redigerade lite i Photofiltre;)
 
 
 

Dear Santa...

 
Önskelista, är ju faktiskt bara 27 dagar kvar!
| Kingsland tröja | HV-polo schabrak | Kånken ryggsäck i frost green | Pengar | Dr Martens | Hungergames triologi bok | Pretty Little Liars DV box | Kamera stativ | Reflexskärm till fotografering |
 

I'm a unicorn and I don't believe in humans

 
 
Ja, detta är också ett sätt att sälja nagellack på!
Näe, nu ska jag ta och måla naglarn rosa, pallra mig ut till stallet och utmana ponnyn på en dance challenge.
Yup för min ponny är grymmast på att dubsteppa, so just .
 
 
 
 
 

In the end, people will judge you anyway. Don't live your life impressing others. Life your life impressing yourself.

Japp, livet rullar på! idag har det väl varit en vanlig måndag, haft matte & tyska på skolan, slutar ju 11 så det är skönt:) När jag kom hem red jag ut på Pherrari(min ponny, hästbloggen hittar du HÄR.) sedan hängde jag med lillebror som hade hockeyträning och jag och pappa tog en prommis uppför varvsberget, skönt! Efter det var jag på U-sek möte och sen beställde vi pizza hem
 
Har två prov denna vecka(tyska och matte) så det kanske inte blir så värst mkt tid över till bloggen...kanske gör några tidsinställd inlägg
 
På Söndag sitter jag och Emmy på en buss på väg till Stockholm, för vi ska nämligen gå på Globen Horse Show! Längtar så galet mkt!!
 

Dansa

Två favorit klänningar från HM, matcha med silvriga pjucks.

Bra låtar på repeat

Några låtar som spelas på repeat för tillfället...
 
 
 
 
 
 
 
 

haha

 

Lördag

Idag har det var en slappardag för min del, ibland kan de va skönt också! Har suttit och kollat på awkward på mtv, pluggat Tyska gramatik och lyssnat på skön musik i rosa lurar. Också skickat in ett bidrag till design tävlingen på ELLE's hemsida...håller tummarna. Om jag inte kommer med som en utav finalisterna så visar jag klänningen här:) 
 
Dagens skratt...lätt nånting att testa på lillbrorsan
 
 
Och detta är kanske något för pappa att akta sig för..
 
 
Filmtips: Såg att Shutter Island går på 4.an ikväll kl.21.35 ! En av de bästa thriller's som gjorts helt klart, helt mindfucking i slutet 
 
 

Inspo tumblr

Älskar fina/vackra bilder, kan sitta  timmar och kolla på inspirerande bilder på Tumblr, sparar allt fint som jag hittar i en mapp på datorn + såklart de som passar in på min tumblr.


 
Ni kan ju klicka in på min tumblr om ni har lust! 
 
 

Glassmaskin

 
Tog och gjorde lite hallon glass i vår söta glassmaskin! Hemmagjord glas är så mkt godare än köpt, plus att den är helt naturlig-bär, grädde, florsocker och ägg är allt man behöver
 

PLL

Åh halloween avsnittet , så jäkla bra<3  Längtar som satan till 8 januari då sässong 3 fortsätter...who's A?

Every revolution begins with a spark

Hittade en tävling där man kunde få sitt namn i eftertexten på Catching Fire (på bio i november 2013).
Skulle inte va så dumt va?:)
 
Det man ska göra är att gå in på deras FB sida och dela på FB, Tumblr osv, och sedan fylla i namn och adress. Sedan är det bara att hålla tummarna för att man blir en utav de tolv från 8 miljoner fans...heheh. 
 
 
Åh vad jag längtar till del 2! Har ju läst boken...tror filmen kommer bli sååå bra!

Inspiration

 
 

Tankar

  Idag på samhällslektionen tog vi upp den viktiga frågan "Tycker du att djur ska ha samma rätigheter som människan?". Det är sånna här frågor som jag brinner för alltså! Blev lite debatt där i klassrummet, vissa höll med mig om att djuren har lika stor rätt som människan medan vissa hade helt andra åsikter.
 
Så jag tycker alla som läser detta nu ska ställa sig denna fråga och ta till sig dessa citat...
 
 
Skulle ett samhälle där djur och människor har samma rättigheter störa dig, skulle det göra världen sämre på något sätt?
 
Varför inte då respektera djur, på samma sätt som du respekterar människor. Varför inte? Det finns ju inga negativa följder av det, endast en bättre värld! 

“I am in favor of animal rights as well as human rights. That is the way of a whole human being.” 
― Abraham Lincoln
 
“I have from an early age abjured the use of meat, and the time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look upon the murder of men.”
― Dmitry MerezhkovskyRomance of Leonard Da Vinci
 
“Not responding is a response - we are equally responsible for what we don't do.”
 
“To be a vegetarian is to disagree - to disagree with the course of things today... starvation, cruelty - we must make a statement against these things. Vegetarianism is my statement. And I think it's a strong one.” 
― Isaac Bashevis Singer
 
 
 
Vi som är vegetarianer, vi ska va GRYMT stolta över oss själva!
 
Och ni som funderar på att bli vegetarian, toppen! , men...sluta fundera och börja agera! 
 
 
Bilden nedan är fruktansvärd äcklig/blodig men detta är FAKTA, detta är SANNING. Du kan inte blunda för det bara för att det är obehagligt, djur mördas brutalt varje dag bara för att människan vill ha en päls. En päls som går att göra i tyg...tänk på det.
 
 
 
Vad kan man göra då för att hjälpa ( förutom att vara vegetarian) jo du kan skänka pengar till olika organisationer som stödjer och jobbar för djurens rätt eller utsatta djur/ djur misshandel. 100 ;- i månaden kan de flesta leva utan, det hjälper verkligen!  WSPA är en bra organisation att skänka till eller WWF för utrotningshotade djur.
 
Vad har ni för åsikter/tankar kring ämnet?

Sneak Peak PLL

 
 
2 dagar innan min födelsedag kommer sässong 3b ut av PLL, Wieeeee wopa wopa! 

Flatforms och pastellfärgad kånken rygga

 
 
Har gått å blivit lite kär i dessa skor, ryggan ska jag nog ta och önska mig i julklapp...fast kanske i pastell rosa? Fast vilken pastellfärg som hellst går ju bra såklart(Får hoppas att någon i min kära familj/släkt läser detta inlägg då) ;)

3 snygga

 
Samlade 3 fina till ett collage som passar både vardags å fest, hittade allt på forever 21.

Watch this

Satte ihop ett collage på lite favorit klockor från Asos, åh alla är så fina! Priset ligger från ca. 250-3000 :-

...


Två kommande biobesök...

Åh måste bara gå och se part 2, har ju sett alla andra på bio men har inte hunnit då jag vart sjuk nästan hela veckan, vilket suger.  Aja, snart(hoppas jag) ger väl denna förskylning med sig och då ska jag banne mig gå och se den!:)
 
 
Sen nästa film som man måste se kommer ju ut  december...Hobbit-en oväntad resa! Älskar Sagan om ringen triologin och hoppas att denna film kommer bli lika bra...om det går ens:)
 
 
 
 
 

Gjorde en egen vaniljlatte

Asgod:) Allt du behöver är...
Fyll 1/3 av muggen med hett vatten + vaniljthe påse.

Gör skummad mjölk med hjälp av kaffemaskin och häll över mjölken till glaset. Ta bort tepåsen.
Sedan är det bara att söta med honung/sirap och avsluta med att strö över lite brunfarinsocker! 
 
 
 

Mint green

Fiona Shoe
Såg dessa finisar när jag var i en monki affär sist, 450 :- går dom på. Skulle va asfin till kjol!
 

Vi ser varandra genom reflektionen i ett fönster, ger varandra bilder utav helt perfekta mönster.

 
 
 

Tv-serier

Alla följer nog någon tv-serie, jag själv följer cikus 2-3 tv serier just nu( HIMYM, PLL & GG).
 
Såg en dokumentär på TV där dom tog upp hur populärt det blivit med tv-serier. Man vill inte längre se tv-serier på tv eftersom man då inte kan bestämma när man vill se dem. Jag håller verkligen med! Det är mycket roligare att se 5 avsnitt på en gång istället för ett avsnitt i veckan, då blir man mer "inne" i det. Det som är kul med tv-serier är att det fortsätter hela tiden, en film tar slut på en timme medan en tv-serie kan hålla på i årtal. På så sätt lär man känna karaktärerna mkt bättre i film.
 
Tänkte tipsa om världens bästa sida där man kan se i princip alla tv-serier gratis och utan att behöva ladda ner!   KLICKA HÄR !
 
Första tv-serien jag började kolla på var How I met your mother, en rolig serie som man fastän de befinner sig i 70 % på en bar så tröttnar man alldrig på den. Awesome humor! Förra sommaren såg jag och min vän Kirsten 6 säsonger av HIMYM på en enda dag, mellan avsnitten sprang vi ut på bryggan och hoppade i havet:) 
 
Nästa tv-serie jag började kolla på var Glee, roligt fånig och helt underbar serie. Kollade till sässong 3 men tröttnade när jag inte såg det regelbundet, var nog ett halvår sedan jag såg ett avsnittt senast. Men helt klart sevärd!
 
Efter glee hittade jag Pretty Little Liars och blev fast efter första avsnittet, HELT KLART BÄSTA SERIEN! 
Innehåller både kärlek och är uppbyggt lite som en deckare och jag tror att det är just det att den är spännande som gör att man inte lessnar efter några sässonger. Vissa sener är ju fatiskt riktigt läskiga om man tittar själv...som dem med dockorna och såklart halloween avsnitten. Längtar till januari, då börjar s3 B:)
image image 
 
Nyaste tv-serien jag börjat kolla på är gossip girl, lite efter alla andra, jag vet men har alldrig riktigt tyckt att det verkar nå bra...oj vad fel jag hade! Är inne på sässong 3 nu...men på nått sätt så tkr jag ändå att sässong 1 och 2 var bättre...
  
 
Nästa serie blir nog Revenge...
 
 
Har ni någon favorit Tv-serie? Lämna gärna en kommentar om ni har tips på nån bra som jag inte nämt här!
 
 

Egna gif's

För dem som vill göra egna gif's men tkr ph är krångligt har jag tips på en sida där man enkelt laddar upp bilderna och sedan gör de giffen åt en, smidigt och superlätt!  HÄR
 
Resultatet:
 
 
 

ELLE

Fick nyaste nummret i brevlådan idag, blir alltid lika glad. Världens bästa tidning! 
 
Ett klart tips att önska sig i julklapp eller födelsedag är en årsprenumation, då räcker ju presenten hela året ut:)
 
 
 

Silvrigt

Allt är köpt på TOP SHOP i Cambridge!
 
 
 
 
 
 
 

Juicy couture

Så fina grejer de har!  Här är några som jag inte skulle tacka nej till...
 
Image 1 of Juicy Couture HRH WatchImage 1 of Juicy Couture Lagoon Charm Bracelet
 
Sedan har jag lust att köpa en Ipad bara för att skaffa detta ur fina fodral...
 
Image 1 of Juicy Couture Leopard iPad Case
 
Dock ligger alla grejer på kring tusen lappen....styck.
 
 
 

New in- Cambridge

Detta är det jag fick hem ifrån Cambridge + en massa toblerone och choklad till familjen!
 
| Militär skjorta, trosor & Stickad tröja: PRIMARK | Jeans skjorta: BANKS| Smink/ hårgrej: SUPERDRUG |
 
Älskar nitarna/stenarna på skjortan, kul att hitta ett märke som inte finns i Sverige:)
 
 
Köpte även ett mobilskal, vart jätteglad när dom hade till Samsung.
 
 
Imorgon kommer bilder på örhängena och kläningen!
 
Ha en bra torsdagskväll!
Själv ska jag se film med familjen, Snow white and the huntsman( en av mina favorit filmer helt klart).
Nu blir det till att koka ännu mer the...kan inte denna förskylning dra till skogs eller nåt? 
 
 

"Bara" 55 dagar kvar!


Glimmrande saker

Har på sistone börjat gilla stora skinande smycken, speciellt fina örhängen finns det mycket av nu i nästan alla smyckes/klädaffärer.
 
I cambridge köpte jag ett par fina örhängen från Top Shop(älskade affär), köpte även en silvrig skapelse som jag tänkte visa på bild imorgon.
 
Två fina som jag skulle matcha(enskild) med en vit stickat tröja med skjorta under, grå/silvrig kjol och ett par snygga platåskor...

Som sagt, bilder kommer imorgon på shoppingen, promise!

Vad tycker ni?

Har bara sett ett avsnitt av portkod 1321 hitills men so far so good. Nämen det är väl okej, ska kolla mer imorgon.
Vad tycker ni om det?
För att se avsnitt, klicka HÄR.
 


Slappardag

Känner mig sjuk och febrig, kanske inte så konstigt med tanke på miljöombyte och att förra veckan i england var så hektiskt. Så är därför hemma från skolan, sovde ut idag, gud vad skönt, tror alldrig jag sovit så länge...vaknade 11.40! Okej vissa kanske sover toill 12 varje dag, men jag har ofta svårt att sova till 9 ens;)
 
Om jag orkar tar jag kort på allt jag shoppat i cambridge och lägger upp...oj oj det är inte lite;)
 
Nåe nu blir det till att dricka the.i massvis..
 
 
Någon som har tips på en bra film man kan se?
 
 

Borta bra men hemma bäst

Oj oj, vart ska jag börja? Veckan har varit helt fantastisk! Jag kan ju skriva vad vi hade för oss dag för dag...
 
söndag: Vi kom fram mitt på dagen i Cambridge och åkte då direkt till EF international langauage school för att få vårt induviduella shema och lite mer info om veckan. Efter det tog alla taxi's till våra houst families, jag hade ingen aning om vem jag skulle bo med så det var minst sagt lite nervöst och läskigt. När vi kom fram till huset knackade vi på och steg in och då möttes jag av Yvonne som bodde där och 2 karlskrona tjejer, Janice och Elina:) Blev jätteglad när jag såg att det var svenskar som jag skulle bo med, och jag tyckte bara att det var positivt att jag inte bodde med övikare för då hade jag ju inte fått chansen att träffa dem:) Nån timme senare kom Klara(karlskrona) som också skulle bo där och som jag delade rum med hela veckan, jätte trevliga tjejer hela bunten!
 
Vårt rum, älskar rosa och lila färgerna!
 
 
Mån: Steg upp 7, tog bussen 8 och var framme kl.8.45 på skolan.
 
Måste säga att lektionera var faktiskt riktigt roliga! Även fast vi hade lektion från 8.45-13.00 eller från 14.00-18.15 så blev det nästan alldrig drygt eller tråkigt. Engelska är så roligt att prata och lära sig, man lär sig grymt mycket av att vara i en engelsktalande miljö! Bild av klassrummet...
På kvällen där var det bonfire night, vilket är ungefär som nyår fast det inte är nytt år, make sense right? Nämen det är en årlig tradition och varje år samlas det ca. 30 000 människor för att titta på vackra fyrverkerier, brasor och sålart gå på tivoli! Man kan nog säga att det är ungefär som sista april och majbrasor, fast i november då;) Trevlig var det iaf!
 
Tisdag: Vi hade lektioner och aktiviteter på dagen och på kvällen var det disko night på NUSHA bar, skit kul, dansade så jag fick ont i fötterna! 
 
Onsdag: Lektioner och aktiviteter på dagen och på kvällen hade vi shopping night! Vi var mest på PRIMARK vilket var typ paradiset om man vill ha billiga och snygga kläder, skor, väskor, smink, grejer och ännufler grejer! På dagarna hade vi ju också en massa tid att gå på stan, jag tror vi shoppade varje dag, hahah:)
 
Torsdag: Lektioner och aktiviteter på dagen, bla. museum och punting! Punting är en slags båt som man åker längs floden cam men man paddlar inte...istället stakar man sig fram med en slags 5 meters lång träpole, sjukt svårt. Pinsamt, men vi kom kanske 40 m...stolt ändå;) En grupp fastnade ju faktiskt i ett träd, haha.
På kvällen hade vi treasure hunt, vilket betydde att man skulle hitta ledtrådar som förde en från A-B, B-C osv..alla lag var sjukt vinnarskallar och i min grupp sprang vi för livet från ledtråd till ledtråd konstant i 1 timme...Jäklar va trött vi va efter det, men skönt med lite motion med tanke på all skräpmat man ätit i england.
Fredag:
Idag var det the final test för att se på vilken nivår man är på efter veckans slut(typ enligt europiskt betygskriterier) och jag blev så himla glad för mitt resultat, C1. Vilket är advance nivå;)
 
Efter det for vi alla på stan och vi åt och gick en sista sista shoppingrunda på bland annat världens mysigaste "harrypotterliknande" godisbutik!
 
På kvällen var det Goodbye party, jävlar vad kul det va! Alla från karlskrona var så himla sköna och trevliga, riktigt kul hade vi!
 
Minnen:
 
 
Efter det for vi jag till stan med J, E, K och 4 andra från karlskrona och tog en fika typ kl.23 :) Jättetrevlig:) Men så grymt trålkigt att det var sista kvällen, när man äntligen hade lärt känna varandra och så. 
Sedan for vi hem med bussen typ  tolv och stupade i säng.
 
Lördag: Vi reste hela dagen, men det var roligt att vi fick 3 timmar på flygplatsen i London, flygplanet var skit stort, 11 platser per rad! Kom hem klockan tolv på natten, åh va skönt det var att träffa familjen! Älskade, älskade familj, så skönt att vara hemma i sitt eget hus igen! Lycka var att få gå och lägga sig i sin egen säng igårkväll. 
 
Som ni ser har det varit en otroligt hektiskt vecka...men attans va kul vi haft de! Väldigt, väldigt tråkigt att säga hejdå till K, J och E....man blev ju som en liten familj!
Sedan tkr jag att klassen har blivit tusen gånger bättre, sammanhållningen och gemenskapen är så bra nu, bästa ettorna och bästa skolan helt klart! 

Tack finaste CAMBRIDGE och alla som var där för denna vecka, jag kommer tillbaka!
 
 
 

Hemma på riktigt

Hejsan!:-)shit va länge sen jag bloggade sist...eller huvudtaget använde fb, eller något internet för den delen heller. Jag må kanske vara den ända som tycker detta men det har varit jävligt skönt att slippa datorn för en vecka! Dötrött är jag, skriver och berättar allt imorn...en massa bilder blire också. Saknar redan England. Fast gud vad skönt de va å krama om älskade familjen!

Om fem timmar går tåget

Snart så! Om mindre än fem timmar så börjar resan och efter 11 imorgon bitti befinner jag mig i Cambridge:) Taggar för en underbar vecka!! Har panik packat lite nu sista timmen, alltid sista minuten...men nu står väskan där på hallgolvet och bara väntar på att checkas in på arlanda! 

bild: weheartit.com
 
Nu ska vi fira mammas födelsedag med go middag och efterätt!:) 
 
Får se om jag bloggar något jag är i cambridge, vi får väl se hur mycket tid jag får över;) Det kommer va en minst sagt hektisk vecka med massa roligt...berättar om det när jag är tillbaka.
 
Föresten vad roligt att statistiken ökat, en och anna kommentar har också trillat in, jätteroligt tycker jag, fortsätt gärna så!:)
 
Tills dess vi hörs igen,  ha de grymt bra!

Dagens inspiration

Tumblr_mb2h9zks9n1r1s644o1_500_largeTumblr_mcqwjqh0ph1rk5o0ho1_500_large

90's

Photo: Agree?
Photo: Anyone?
Foto
Photo: ^.^
Photo: Who misses this?
 
Lite nostalgi, känner ni igen?
 
 
 

Rosa hår

Tycker det kan va så fint med rosa hår på vissa, undrar om man själv skulle passa i det....?
 
Fast jag har faktiskt köpt hårkalk i rosa som är som en krita som man målar håret med och som försvinner i tvätt:) Vill inte slita på håret heller eftersom jag försöker att spara ut, det har faktiskt växt ca.25 + cm på mindre än två år.
Har faktiskt tänkt att prova en metod som vissa säger funkar jättebra. Om man smetar in ricinolja(finns på apoteket för ca. 40 kr) 2-3 gr/veckan, låter värka i 30 min och tvättar ut med schampo så sägs det att håret ska växa 5 cm/mån istället för 1 cm/mån ! Helt klart värt att prova...det får bli när jag kommit hem fårn Cambridge, då kan jag ladda upp bild vecka för vecka för att se om oljan verkligen hjälper! 
 
Någon därute som testat ricinolje metoden? Funkar den?
 
En bild från deras hemsida...
 
 


Bakning på G

Eftersom mamma fyller år imorgon tänkte jag baka något smarrigt och som på beställning så kom senaste ELLE tidningen i brevlådan innehållande ett recept på pekannötpaj. Så det fick de bli!



Packar väskan för jag ska nämligen till...

ENGLAND!! :D Imorgon bär det av kl.23.30 med tåget ner till Stockholm och morgon därefter lyfter planet som tar oss till Cambridge, England. Det är nämligen så att jag ska på språkresa med resten av ettorna på Mikael Elias Övik och Karlskrona! Det ingår i kursen att åka till Cambridge 1 vecka och bo i en engelsks talande familj...behöver jag säga att det är bästa skolan? Just nu håller jag på att packa, jag är en sån som vanligvis packar kvällen innan men nu är jag duktig och packar åtminståne morgonen innan;)
 
 
Jag har varit i England en gång förrut, då bodde vi på världen finaste hotell i Cornwalll och var också i London. Hotellet var helt sagolikt, finaste jag bott på, precis vid kusten och det var flera gamla filmstjärnor som bott där innan så det var rätt coolt. Lite bilder från sist i England, ingen av bilderna är redigerade:
 
 
Jag tror denna språkresa kommer bli ett minne för livet! :)
 

New in

Varnar för dålig kvalla på bilderna, men kameran var urladdad och då tager man vad man haver.
 
Var på bio idag med familjen, ur mys! Efter gick jag en sväng på staden och fick med mig detta hem...

| svart peplum top: HM | neon trosor: HM  | Leopard mönstrad bh: Lindex |
 
Toppen kommer bli as fin till ett par jeans eller en pennkjol till fest! 
Vi hörs imorgon, nu ska jag gå och lägga mig i min älskade säng. Gonatt!

Photoshot del 2

| Fotograf: Emmy | model: jag | tröja: ASOS | kjol: MONKI | strumpor: HM | skor: MONKI | halsband: GINA TRICOT|
 
 
Vill ni har mer såna här inlägg med mkt bilder?
Ha en bra fortsättning på dagen tillsvidare!

Körsbärs Smoothie

Ett perfekt mellanmål, och den är så enkel att göra!
 
Recept 1 person:
- Drygt en kopp Filmjölk
- En näve frysta körsbär, färska går också bra.
-En nypa socker för att höja smaken.
 
Mixa allt i mixer och häll upp. Strö över lite solrosfrön.
Klart!