Det var på tiden!

floralls:

(by toby.harvard)
incubic:

aw
prettypeachpeonies:

UGH YES. Love x 1000.
wittylittlehippie:

Baby and a baby elephant! How adorable is that?
 
Världen går åt rätt håll, men det finns så mycket, så mycket kvar som måste ändras. VI människor måste ÄNDRAS, kom igen allihopa tänk lite mer med hjärtat. Djur har lika stora rättigheter som vi. OCH då menar jag ALLA djur. tycker det är så hemskt, så hemskt att folk bara stoppar i sig kött precis som om det inte var någon stor sak. Men det är en JÄVLIGT stor sak, korven som du just stoppade i dig är ett stycke från en levande varelse. En varalse som aldrig skulle göra dig något ont och som inte fått leva sitt liv, som den är värd att göra.
 
Ibland kan jag bara bli så trött på allt hemskt som händer, när kommer jorden få nog? När kokar det över liksom.  
 
 
 
En dag, en vacker dag kanske ni som äter kött verkligen inser. Ni dödar, om ni äter kött då har ni tagit ställning för era åsikter och står upp för mer våld i världen. Är det verkligen så här vi ska ha det?
 

Tomorrowland

N8gFG6
 
Torsdag, idag har alla som har samhäll sovmorgon, men för mig betyder det inte dirr sovmorgon;) Jag fixade i stallet, mockade tre boxar och red ut på Pherrari. Så himla fint väder idag, solen lyste och det gjorde mig på bra humör. Har också lyssnat på bra musik som dessa..
 
Lets dance to joy divison.
 
Such great hights
 
Och vet ni vad det bästa är? Jo att imorgon är det fredag! HELGGG

Gå jättegärna in och rösta på mig  fototävlingen HÄR komihåg att du kan rösta en gång per dag och att den som röstar flest gånger vinner länkning.
 
Ha de gott!

Today's outfit

Kavaj-Puplumtop med paljett krage- Jeans
 
Hade sne lugg idag, kände för't.
 
Facelook.
 
Vill ni se mer outfits inlägg, eller vad tycker ni?
 
Kram!

Glitterregn

Det var sommaren ingen glömde. En hemlighet, fast ingen vet ju. Små lätta moln över himlen, men det började alldrig att regna. Någon dag ska regnet rasa, då allt faller mot marken och endast den fuktiga marken tar emot dig. För det är inte nog nu, men det kommer med höststormarna. Friska brisar som hugger tag i dig och får din kropp att svida, men känna lättnad. Vågor, drastiskt svepande över vattenytan och farligt inbjudande. För till och med dig kan de övervinna. En vacker dag kommer du att förstå. Saken är den att enligt väderleksprognosen kommer bara regn. En sommaräng insvept i ett vitt skum av prästkragar, glittrande sol som sipprar in, äppelträdens smyckade grenar och en spegel som går i oändligt många bitar. Men så kommer den, oväntad, oönskad, som ett reklamavbrott på tv:n. Smattrande likt en trummorkester öppnar sig himlen, nästan löjligt nära. Som om du kunde stiga in och hälsa på där uppe. Regn droppar rinner ner på din hud, men det smakar salt när de når dina läppar. Det är då som du faller, hoppandes ut på den slippriga ängen med ditt dansande, askblonda hår och den vita silkesklänningen snurrande likt en virvelvind runt din kropp. För det var sommaren du alldrig glömde.
 
indie-kid-s:

indie-kid-s:
❋ . ♈ɴᴅɪᴇ,§ᴘɪʀɪᴛᴜᴀʟ,ℕᴀᴛᴜʀᴇ ℋᴇʀᴇ . ❂
 
 
 
 

Some inspiration

 
 
Så här på mitten av veckan tycker jag att en bomb med inspirationsbilder passade fint. Speciellt när det är snöslask ute, då kan det vara skönt att drömma sig bort...
 
Kram!
 
 
 

Vinn en länkning

 
Hej allihopa, jag ville bara påminna er om att ni jättegärna får rösta på mig i fototävlingen som ni hittar :
 
HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR
 
Tänk på att man får rösta en gång per dag ( ip nummer som gäller). Gå in på bloggen och kommentera en 7, lämna sedan en kommentar här varje gång du röstat. Den som röstat flest gånger blir länkad (om du vill).
 
Fotoävlingen pågår fram tills den 1/2 !
 
Ps. Om ni röstat på min bild tidigare så räknar jag såklart med det när kommentarena publicerats.
 
Kram, och tack!

Tuesday feelings

 
 
 
3 saker som var bra med idag:
 
-Vi fick sluta tre timmar tidigare i skolan, galet skönt.
 
-Det var riktigt go mat idag på Harrys.
 
-Att galoppera i fullfart med ponnyn i den vita, fina snön.
 
Dagen har helt klart varit en av de bättre tisdagarna, och sedan så är det ju faktiskt bara fredag om tre dagar. Började även med ett roligt projekt på historian/samhäll, vi ska nämligen välja varsin hjälte och sedan presentera den här personen för klassen. Riktigt intressant att läsa om allt fint och modigt folk har gjort och offrat sig för. Det ger en verkligen perspektiv på hur vrickad världen kan va. Eller ja vi människor.
 
Ikväll ska jag skriva klart frågor om livet  religion och sedan ska jag nog leta insiration till boken. Det värsta är att hitta tid och ork till att skriva, men man får klämma in en liten skrivstund här och där helt enkelt.
 
 
 
Om ni vill får ni gärna dela med er av 3 saker som var bra med er dag? Skulle va fint att få höra, tror det är bra att tänka över vad som var bra med dagen, vi tar alltför ofta upp de negativa delarna.
 
 
Stor kram!
 

New in - Shoes

Kolla vad som damp ner i postlådan här om dagen...
 
 
Ett paket från England...ett par leopard creepers och tights som har "inbyggda knästrumpor".
 
 
 

Dessa skor kommer användas flitigt till mina svarta sammetsbyxor, eller till tightsen.
 
 
 

Pretty Little Liars gif bomb!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Tror förra avsnittet tillhör ett av de bästa...åh älskar alla repliker och karaktärer.
 
 
Kolla noga på bilden ovan..ser det inte ut som Alison i bakrunden? Shes AAALIVEEE. Typ.
 
I natt kommer nästa avsnitt ut!
 
Kram på er!
 

London drömlistan

Delar med mig av lite must to do när jag åker till London i April...
 
-Besöka perrong 9 3/4 och såklart testa springa in i stenväggen. Testa skadar väl alldrig. Kanske, kanske fungar det. Det kan ju faktiskt vara så att mitt intagnings brev ifrån Hogwarts har kommit bort i posten, går inte att lita på ugglor liksom.
 
 
-Äta frukost på Harrods, tänk scones, tee och marmelader i massor!
 
 
-Strosa runt i affärer som Abercrombie and fitch, Victoria secret och någon gigantisk TopShop affär. Ahh Mahh Gad.
 
 
-Fota streetsyle bilder.
 
 
-Gå i Europas största shopping galleria.
 
-Starbucks. Starbucks. Starbucks. Lalalalalalala.
 
 
-Besöka Olivanders trollstavs butik i London, undrar vilken stav som väljer mig? Kanske finns det en trilling till Harrys och Voldemorts tvillingstavar, vem vet?
 
 
 
Vill ni se en del 2? ;)
 

Helgbilder

 
Vågade oss ut kylan...
 
 
Gjorde asgod pizza på lördagkväll...och såg sixth sense...bra film!  #mindfuckpåhögnivå
 


 
 
Såg på senaste PLL avsnittet och dog lite över hur bra det var.
 
 
 
 
Emmy, testade Cassens brillor!
 
Spelade Chicago.
 
 
Tog inte så hemskt mycket kort under helgen men, ja, trevligt hade vi ändå:-)
 
 
 
 

Söndagskväll och måndagsångest

Sitter här framför datorn, klar med läxorna som jag skjutit upp tills idag och pluggat till matte provet. Usch vill bara få morgondagen understökad. Die Monday, die.
Går runt med min egen fixade blomkrans i håret, får mig på lite bättre humör.
 
Cassen och Emmy åkte hem med tåget ikväll också, hua vad tomt det blev. Vi har haft det så trevligt i helgen, pratat en massa och bara varit. Så fina vänner jag har, börjar typ gråta nu.
 
Men vet ni vad jag skriver mer och visar lite bilder imorgon, känner att jag behöver lite sömn nu.
 
Gonatt finisar!

Movie time

Hej, hoppas att ni alla har en jättefin lördag! Vi tänkte ta och ladda ner lite gamla goa skräckisar/thrillern och köra ett maraton, startar med the sixth sense! Bilder på rummet kommer senast måndag, bloggcrewet måste också fixas + har jag lite nytt som jag vill visa. 
 
Någon som har filmtips på thrillerns?
 
 
Föresten, jag kom faktiskt bland de 11 bästa i fototävlingen(sommarbilder) Så det skulle vara grymt snällt om du ville gå in och rösta på mig där, tack tack!
 
Länk till bildtävling HÄR HÄR HÄR HÄR ! Kommentera bara en 7:)
 
Stor Kram!

Lördags gifs

 
 
Lite fina lördags gif's, haha ;)
 
Vi har det bara bra, nyss vart ute på en prommis, hörs senare!
 

Sneak Peak

 
Här har ni en liten sneak peak på hur himmelsängen blev, är inte riktigt klar än, bilder på rummet + nya tapeten kommer efter helgen.
 
Det är så himlans fint när man ligger under och kollar upp på ljusslingan, som en stjärnhimmel fast med rosor. Kommer typ bosätta mig här, med en bok och en kopp tee. Så då vet ni vart ni hittar mig!
 
Kram!

Helgdrömmar

 
Asså å denna dagen blev verkligen inte som jag tänk mig. Så kan det gå. Nu är allt jag vill är att ha helg, och tur då att det är min favorit dag imorgon, fredag! Efter att varit ute i princip hela dagen och plumsat i snön så sätter jag mig ner och tittar på senaste PLL, snart kommer mamma hem med pizza. Gött.
 
Åh till helgen kommer mina finisar hit, Cassen och Emmy. Helgen kan alltså inte bli annat än bäst!
Vad har du gjort idag, hände det nåt oväntat/tråkigt/roligt eller något annat du vill dela med dig av? Skulle vara fint.
 
Kram på er!
 

Torsdags listan

Vilken onaturlig kraft skulle du välja att ha om du fick chansen?
Att kunna trolla, som i Harry Potter. Tänk vad smidigt när det är mörkt ute och du glömt ficklampa, då är det bara att vifta lite med trollstaven och viska lumos! Hihi. Eller att kunna förvandla sig till ett djur. Fast att läsa andras tankar eller flyga skulle inte heller vara helt fel. Jag undrar bara hur det skulle se ut, alltså om människor flög. Rätt fult ändå. Flax, flax typ.
 
 
Om du fick femhundratusen som skulle slösas på en dag, vad skulle du slösa dem på?
Åh då skulle jag köpa mig sveriges bästa hopp ponny, och om det blir några pengar över så skulle jag genast beställa en resa för både familj, släkt och vänner till något fnt ställe. Kanske Hawaii.
 
Om du fick leva på vilket årtionde du ville, vilket skulle det vara?
500 talet F.Kr, verkar ju så himla mysigt att bo i en grotta. ELLER INTE, nämen om jag fick ta med mig alla vänner och familj till det årtiondet så skulle det nog bli 60-talet för att frisyrer och klänningar var så fina. Eller får man välja 00-talet fast med 60-tals stil? Ja då väljer jag det.
 
 
Hur ser din drömbostad ut?
Ett hus med mycket karaktär, stora gamla fönster med breda fönsterbrädor så att man kan sitta där och läsa en fin bok. Massor med plats, hela väggar med inbyggd bokhylla och en gigantsikt trädgård/mark med stall och fina, gröna hagar med vackra äppelträd och rosa körsbärsblommor.
HÄR HITTAR NI INLÄGG OM DET.
Tumblr_lno6s41l5g1qhn4sdo1_500_large
396126_131917273638410_1605177980_n_large
 
Vad var du mest rädd för som liten?
Hm, ärligt talat kan jag inte komma på något jag var speciellt rädd för, jag har alldrig varit en sån person som är rädd eller har fobier för något speciellt. Men det klart, det spökade ju i mitt förra hus så det var ju rätt så obehagligt. Speciellt när köksstolarna drogs ut, dörrar öppnades, barnskrik och ibland kunde jag även skymta dem. Vissa nätter kunde jag vakna upp och få en känsla av att någon stod inne i rummet. Usch sov väldigt dåligt på den tiden. Sedan så var jag väldigt påverkad av Harry Potter när jag var liten och jag kom ihåg vid ett tillfälle att jag bestämde mig för att alldrig mer gråta. Harry Potter hade ju alldrig gråtit i en endaste film...haha ganska sjukt.
Finns det någon filmkaraktär du alltid känt igen dig själv i? Isåfall vem, och varför?
Ja, eller inte filmkaraktär men tv-serie/bok karaktär. Jag ser mig själv som en blanding av Aria och Spencer. Sedan finns det väl så många fler men jag kan tyvärr inte komma på någon just nu... 
 
 accidentheavenlycoincidence:

This is so beautiful
Du har fått chansen att pussla ihop din egna fanstasi släkt, vilka ingår i den?
Oj Oj Oj, det här kommer bli en udda släkttavla(knas), men nu kör vi! Okej, Rolf göran Bengtsson kunde väl få vara min  farbror, Malin baryard min moster, Lucy Hale min stora syster, Robert Pattinson min storebror, Johny Depp min andre farbror, Daniel Radcliffe min andre storebror, Cara delevinge är min ett år äldre stora syrra hahah. Oj. Vem skulle längta till släktträffarna? JAG.
 
owlocene:

afternoon tea for lunch by Le Portillon on Flickr.
 
Vilka tre saker skulle du villa uppleva innnan det är för sent?
Försent och försent, jag har ju hela livet på mig! Svårt att bara säga tre men okej, ge ut en bok, utvecklas inom hästhoppning, gifta mig och bo i ett fint hus.
 
asteriodscollide:

(by -Fearless-)
 
Hur tror du att din sommar kommer att bli?
Den bästa, faktiskt. Sommaren kommer bli hur grym som helst, vill gärna hinna med någon konsert med kompisar, tävla i hoppning, lata mig och sola/bada + nått bra sommarjobb.
 
Vem berättar du dina hemligheter för?
Mina närmsta vänner, fast ibland så kan jag vara en sån som håller allt inom mig själv, inte bra. Men jag litar förståss hundra procent på mina vänner:)
 
 
Hittade listan hos Hanna. Kom igen nu, alla som läser denna lista gör den själv!  Länka sedan hit och lämna länk till dtt inlägg i en kommentar:)
 
 

Fråga till er!

 
Vad vill du se mer av?
  
pollcode.com free polls 
 
Jag vill att den här bloggen ska bli så bra det bara går och då är ju er åsikt super viktigt, så klicka nu på vad du vill läsa mer om här på bloggen. Om du har något annat förslag så lämna hemskt gärna en kommentar!
 
Kram på er!

Tiden slutar alldrig att ticka

Klicka på bilden...passande låt.
 
Har du tänk på en sak, att en doft en bild, text, ett ord eller låt kan riva upp så många känslor. De slags känslorna du trodde att du glömt men som i självaverkat legat under ytan och pyrt inom dig. Som en glödande kolbit, det räcker med en vindpust och vips är där en hel eldflamma. Kanske t.o.m en hel jävla majbrasa. För det är inte lätt att glömma det man innerst inne vill hålla kvar vid, gripa fast vid för att slippa inse att det faktiskt är tid att vända blad. För tiden kanske har susat föribi, fortare än i din verklighet. För ibland kan det gå lång tid i verkligheten men stå stilla i hjärtat. För rymden och hjärtat har en sak gemensamt, de är oändliga. Har du tänkt på en sak, vi människor värderar tiden mer än vad hjärtat säger, har det gått en massa år, ja, då är det försent. Även om vi alla vet att det mycket väl skulle kunnat fungerfa i våra hjärtan. Djur har inte samma inställning, de kan vara ifrån varandra i flera, flera år och när de träffas är de lika bra vänner som de var sist de sågs. Men vi är ju djur. Vi har ju också hjärtan. Så varför ska tiden spela så stor jävla roll. jag hatar tiden, jag hatar klockan som tickar frenetiskt. Tick Tack. Och det värsta är att för varje tick och tack så är vi närmare slutet. För tiden slutar alldrig ticka, även om du tar ut batterierna. Tick Tack.
 

Svar på frågestund!

Vart handlar du helst kläder?
Lite utspritt, har tröttnat på de vanliga som gina, hm osv. På sistone har jag börjat att skicka efter mer från internet, och det är bara så bäst! Speciellt när det är gratis frakt över hela jordklotet. Top Shop och Asos blir det mest. Ett tips är att skaffa fashiolista.com, ungefär som tumblr men med bara kläder och skor, varje plagg har en länk till en webbshop. Hur grymt som hellst ju!
 
Hur känner du inför topmodelworld wide? 
Galet spännande, skrämmande och roligt på samma gång. Men mest roligt såklart! Fast det kommer lite jobb med också, jag måste skaffa sponsorer + en massa förberedelser som ingår i hela kampanjen. Om 77 dagar då smäller det..
 
Kommer det visas någonstans?
Det kommer nog att vsas i England, men inte på någon vanlig tv-kanal i sverige. Men på Top Model TV kommer det visas pluss på Youtube, sök på Top Model UK, eller Top Model Worldwide.
 
 
Hur skulle du beskriva din stil?
Oj. Ibland supertjejjigtoch ibland inte.
Men för det mesta en grå sweater med nåt coolt tryck på, kjol eller jeans. Knästrumpor är också fint (När det är varmare ute alltså. Snälla solen, vill du komma på besök snart?) Hellst ett par platåisar eller kängor till. Jag är alltså ingen som går runt  svart och håller mig till normen, färg ska det va! Helst rosa. Eller ljublått.
 
Vad vill du ha precis nu? 
Ben and jerry glass och kramar. 
 
Vad saknar du mest med England resan? 
Mina fina rumskompisar Klara, Janice och Elina. att bara leva, slippa datorer, alla affärer, skolan(!), att prata nästintill flytande engelska. STARBUCKS.
 
Stilförebild? 
Cara delevinge, bland annat.

Hur skulle du vilja färga håret? (om du vill färga).
 
Vintage rosa, blekrosa, ljusrosa. Rosa. Helt klart, alltså bara för en tid, testa. Men kan inte göra det just nu p.g.a modelltävlingen.
 
Tumblr_lxtosyuknn1qirbvqo1_400_large
 
Vad är din största dröm för tillfället?
Att rida en värlscuptävling i hoppning, leva på att vara en proffsryttare. Modella. Ge ut min bok. Vara lycklig.

Snyggaste killen och tjejen?
 
Lockigt brunt hår, blåa ögon, fina ögonbryn och leende. 
 
 
Vilken är din favorit affär?
Top Shop, Monki, Asos och andra coola nätbutiker. 
 
Gillar du svergiedemokraterna?
Nej. Vem i hellskotta vill ha ett parti med nazistisk bakrund att styra Sverige? Skämmes. Att dom dessutom slåss med järnrör och klankar ner på kvinnor är ju ett annat bevis på vilken nivå de ligger på. Sedan kanske dom har vissa frågor som är bra, men det är viktigt att se till partiets helhet. Hitler var en bra ledare, men hans visoner  var minst sagt hemska. Så NEJ jag gillar inte SD!

 
Vad har du för syn på feminism, ser du dig själv som en feminist?
Om du som kvinna inte är feminist tycker jag du borde fundera över vad det är för värderingar du har egentligen? För om du inte feminist så betyder det att du håller med om att kvinnor ska tjäna sämre än män. Tänk på det. Sedan gillar jag inte ordet femisim, det borde heta jämställnism istället, haha. För det är ju ett jämställd samhälle vi vill ha. Ibland tycker jag vissa överdriver saken och säger att kvinnor är bättre än män, men hallå där vart försvann jämställdhets måttot vägen?? Jag vill ha ett jämställt samhälle, något annat skriver jag inte på för.
Varför flyttade ni till Ö-vik?
Mina föräldrar hade tänkt på det länge då de båda är från Ö-vik + att vi haft sommarstuga i Ö-vik, som vi flyttade till och renoverade + byggde nytt. Men efter drygt 4 år så saknar jag fortfarande Sundsvall, det är mer min hemstad än vad Ö-vik är. Fast på senare tid har jag börjat att gilla Ö-vik också såklart, Gymnasiet ändrade allt. Sedan hälsar jag ju på i sundsvall väldigt ofta.
 
Varför valde du Mikael Elias? 
För att det är världens grymmaste skola, punkt slut. Fast anledningen till att jag valde Mikael Elias var för att jag kände att Nola skulle bli som ett Gene nr.2 och det var ett h****tte. Tackar vet jag  Mikaeleliasgymnasium, fina klasskompisar, go mat på restuarng, bästa lärarna och inte den här ytliga uppdelningen av folk. Till min skola kan man faktiskt gå utan att bära en mask, man kan vara säg själv och det känns så jävulskt skönt. Så därför. Sedan var ju England resan ett stort pluss!

Kommer man se dig och Pherrari på ÖOR nån tävling? 
Ja abslolut!:) Som det ser ut just nu så är det ändå Tingeling som jag satsar på detta år, men Pherrari ska jag också ge ett försök med att få upp i klasserna. Vi får se, Frallan har ju ibland jobbigt med skakningar som vi inte kan hitta någon orskak till tyvärr. Men de flesta dagar så är han sitt vanliga jag. Svårt det där. Speciellt då han har talang.

Ditt drömjobb?
Profisionell hoppryttare, modell, författare. Men mest det första alternativet!
 

Favorit par i PLL? 
Hm..Aria och Ezra för att dom hållt ihop genom hela serien och är typ perfekta för varandra. Hanna och Caleb är också en favorit, de har typ samma frisyr och passar varandra så bra.
 
Hur länge har du följt PLL? 
Tror jag har kollat på PLL i ca. 1 år, eller sen i våras iaf. 
 
Choklad/vanilj 

äpple/banan 

Mat/godis
 

Långa inspirations listan

Det är vinter, kallt och ganska mörkt ute. Visst, det har börjat att ljusnat men det är fortfarande mörkt, nytt år men vart försvann all inspiration?
 
Så här kommer en behövlig lista på hur du håller inspirationen, mår lite bättre och klarar dig genom vintermörkret...
 
 
-Ta dig tid att göra supergo frukost, ät en massa bär och frukt för mer energi.Laga en brak middag och bjud inn vänner eller familj.
 
palides:

(by meagan f)
 
 
-Börja träna, just nu är det för kallt att spring utomhus, kanske dyrt att skaffa gymkort, men du kan alltid köra pillates, styrketräning eller t ex. hoppa hopprep hemma. Skapa tid för träningen, spelar ingen roll om det är 20 minuter eller 1,5 timme. Huvudsaken är att du gör det och känslan efteråt. Det är ju faktiskt vetenskapligt bevisat att träning utgör endorfiner som gör dig glad.
 
-Tänd en massa ljus, köp några nya doftljus. På Åhlens finns det med smultron, äpple, vanilj och choklad för ynka tjugolappen.
 
 
-Unna dig något fint, kanske en ny tröja, eller dom där skorna som du gått och suktat efter i flera månader. 
 
-Gå in på Tumblr, Weheart, Fashiolista osv och titta på inspirerande bilder, jag kan sitta och titta på bilder i timmar. Kanske hittar du nått fint citat som lyser upp din dag.
 
-Samla ihop ett kompisgäng, titta på ett film maraton med gamla filmer. Tex, låt alla välja en favort film och kolla sedan natten lång.
 
 
-Ta med dig en kompis, gå på stan och ta en fika(chailatte!), prata om allt mellan himmel och jord.
 
-Testa en ny frisyr, hårfärg eller byt stil. Ibland kan en hårklippning göra så mycket, om du känner dig snygg och fräsch så känner du dig också indirekt mer självsäker.
 
 
-Hitta på något galet tilsammans med en kompis, TIPS. TIPS. Skratta och bara skit i allt för en dag.
 
-Även fast det är kallt ute så är det inte antarktiskt. Klä på dig ordentligt med kläder, gå ut på långpromenad och ta varmchoklad med dig. 
 
-Sätt på dig hörlurarna, spela en låt som gör dig bubbligt glad och hoppa, dansa omkring i ditt rum. 
 
-Möblera om på ditt rum för att få lite förändring. Sätt upp ljuslingor lite här och var.
 
 
-Börja planera inför sommaren, vad vill du hitta på? Kanske är det en viss konsert som lockar, planera med dina vänner så blir det roligare. För om du planerar i tid är det större chans att du hinner med allt du vill göra på sommarn.
 
-Gör någon glad. Kanske är det någon på din skola eller närhet som går ensam, säg hej. Lee. Ett leende kan betyda mycket för en person och är oftast smittsamt. Kanske får du ett leende tillbaka.
 
-Det bästa på vintern är väl ändå att åka skidor? Om du gillar det förståss. Åk ett helt gäng när det är nattöppet, så kul!
 
 
-Gör något du alltid drömt om att göra, förverkliga det. Vad väntar du på igentligen? Du lever ju nu. 
 
 
-Mycket att tänka på just nu? Släpp ut alla din känslor och tankar genom målning och att skriva. Hjälper faktiskt.
 
 
-Titta på din favorit tv-serie, om du inte har någon, skaffa en! Det är alltid trevligt att ha något att längta till varje vecka.
 
 
Hoppas ni fått lite tips om vad man kan hitta på och känner dig mer insprirerad än du var innan nu läste inlägget!
 
Kram, vill säga att ni är så fina. Alla söta kommentarer, det är dem som gör mig inspirerad.
 
 

Bilder från de senaste dagarna

 
Kollat på PLL...INATT kommer nästa avsnitt ut, kaninteväntakaninteväntakanintevänta. Kan inte vänta. Kan inte vänta. Ska sluta nu. Kan inte vänta.
 
 
Riskerat livet ute på isen, åkt snowracer med lillebror och druckit varmchoklad i vindskyddet på stranden.
 
Sett ut så här.
Och haft dessa glimmande örhången.
 
 
Pluggat, pratat svåra frågor om livet, skrivit klart en film recension om Harry Potter.
 
Snea knän. Hejdå kära tapet, trevligt att träffas men nu måste du gå. Börjat tapetsera om i mitt rum.
Sovit. Gud så skönt.
 
 
FRÅGESTUNDEN HITTAR DU HÄR.
 
Snart kommer ett stort inlägg om inspiration...
 
Kram!

Nått mitt del mål!

 
Vet ni? Nu har jag nått mitt delmål med min bok, för jag har skrivit 50 sidor. Alltså ca. 1/5 av en hel bok. Åh vad det känns bra, nu är nästa mål att skriva hundra sidor, har gjort en skrivar lista och den hjälper faktiskt grymt mycket, man går lättare in i skrivar läget och kommer i stämning. Lyssna på när du gör läxa, skriver eller bara tänker lite för mycket. Hitills är det inte så många låtar, men den fylls på allt eftersom.
Klicka på månen.
 
 
Idag går jag långdag i skolan, kanske hörs vi ikväll, om jag hinner. Tillsvidare får ni har en superfin Tisdag!

Kram.
 

Stora film-listan

 
 
Handlar om Charlie som börjar High school, han kommer från en tragisk bakrund, utan vänner, men så finner han två som förändrar hans liv totalt. Se, se, se, se och se igen. Och igen. Sedan är ju Emma Wattson med, se.
 
 
Filmen handlar om en familj då pappan i familjen blir sjuk. Välgjorda karaktärer, vacker filmad och mycket färger!
 
En film om Oliver, 15 år. Se en kväll du inte har något att göra, då blir din kväll garanterat hundra gånger bättre.
 
 
Handlar om ett par som bestämmer sig för att radera ut den andra från sitt minne, men de ångrar sig snart...Gråt varning.
 
 
Den handlar om två tolvåringar som är förälskade i varandra och rymmer hemifrån för att få vara tillsammans, deras ålder till trots. Fina miljöer, karaktärer, kärlek och härligt konstigt. Och fin. Väldigt annorlunda. Om du inte redan har sett den, se den!
 
 
Vill ni se mer såna här inlägg? Mer filmtips? Boktips? Önsketips?
 
 
Stor kram!
 
 

Dag 12 - Bilder på ett ställe jag varit på, Paris.

 
 
 
Varje bild innehåller en låt, klicka...
 
Tog dessa kort när jag var i Paris. Och ja det är lika vackert där som dom säger. Åh vill dit snart igen...
 

Space nails

 
 
 
Testade en ny kombination, svart nagelack + glitterblått = rymdnagelack!

Ser iaf ut så i verkligheten, så nu ska jag gå runt och glittra ett tag, kan ju behövas i vintermörkret.
 
Kram
 
 
 

Dröm inredning i bilder

Eftersom vi håller på att fixa mitt rum just nu så tyckte jag att det kunde passa med ett inrednngs inlägg...så här skulle jag gärna vilja bo...Tänk att få inreda en hel lägenhet precis så som man vill ha det!
 
Bilderna ger en känsla av ett dröm hem...
Dream pastel kitchen
 
gentlewolves:

I wake up and i feel alone. (by emmalynsullivan)
 
 
 
dancingbearrs:

I’ll be seeing you by chocolate.muffin on Flickr.
 
 
ccoldsoul:

faves from 2012 by .nevara on Flickr.
 
 
rainydaysandblankets:

oh my goodness. if i’ve ever seen a photo of what i want my saturday and sunday mornings to look like, this is it.
 
 
 
lyckoruset:

untitled by jeremiargh on Flickr.
 
formido:

my cove by bear//// on Flickr.
 

Dag 11 - Något jag oroar mig för.

Att jag inte ska hinna med allt jag vill, att livet inte blir som jag tänkt mig, att allt går åt skogen eller att jag plötsligt ska vakna upp en dag och ångra "varför gjorde jag inte det där". Men det är försent. Uscha ja. Sedan är väl min största mardröm att någon nära ska försvinna. Eller att jag misslyckas. Stressad över att hinna så mycket som möjligt på mina två sista år på ponny. Osv, Osv.
 
 
 
Men för det mesta går jag inte runt och oroar mig så mycket, livet är för kort för det!
 
Ps. Klicka här för FRÅGESTUND.
 
 

Vi gömmer oss i rymden.

Klicka på bilden...
 
Att världen är svår är lätt att förstå. För i ett hus lyser stjärnan men där borta lider folket. För vi har väl ändå rätt att veta, vem, när och hur. Vem är du? Där uppe. Längst ner. Mitt bland oss? För jag känner allt, fast ändå inget. Tusentalsfrågor. Vi strävar efter perfektion. Glömt bort målet, går längs vägkanten, inga svar. Bara frågor. För något sådant finns inte. Där uppe där du är, kanske finner vi svaren där. Fast vet du, min vän, tills dess måste jag faktiskt tro på mig själv. Det mest viktiga, hur kunde vi glömma? Vi gömmer oss i rymden för där finns inget tid och rum. Bara för en stund. Stänger inn oss i oss själva tills det bildas en liten klump. Krymper. För varför göra det svårt för sig när man kan försvinna. Att världen är svår. Det rispar djupa sår.
 

Frukost och lördagsmorgon

 
 
Åt fruktsallad med mango, banan och walnötter till frukost, så grymt skönt med helg!
 
 
 
 
Glöm inte frågestunden  i föregående inlägg...
 
Kram Kram!
 
 
 

FRÅGESTUND!

 
Fråga på nu!
 
Kram

Bästa dagen på hela veckan.

Igår var det Torsdag, idag är det fredag. Bästa dagen på veckan helt klart! Dagen har varit rätt så lugn, har ju varit -25 här uppe i norlland. Fint när man kollar ut genom rutan, dock mindre trevligt när man står och väntar på bussen. Därför har jag suttit och kollat på PLL första sässongen tills nu och bara tagot det lugnt, skrivit lite, slappat. Snart kommer lite släkt hit på middag, trevligt trevligt!:) Kör igång en frågestund här ikväll, så då är det bara att bombardera med frågor!
 
Tills dess kan ni ju lyssna på en riktigt fet låt som jag snubbalde över häromdagen, klicka på bilden nedan.
 
 
Håll utgkik för frågestunden här i kväll, lämna gärna ett önskemål på vad ni tycker jag ska skriva om i nästa peppinlägg!
 
Kram!
 

Welcome to te dark side, baby.

 

Fina bilder, fina bilder....ser ju rakt drogad ut på sista bilden. Oj Oj.
 
Tjena ni fina! Idag har det faktiskt varit en bra dag, trots det något kalla vädret, har ridit ut båda ponnysarna iförd slalombrillor och skoterluva, ofc! Det kan man kalla riktiga hästkrafter, lägg märke till att en av mina ponnysar heter Ferrari, fast stavat med P. Iaf, vad har du haft för dig idag?
 
Kan medela en väldigt spännande sak...ett bloggcrew är på G. Men vi behöver minst en till bloggare som skulle vilja vara med...OM DET LÅTER INTRESSANT KONTAKTA MIG PÅ MEJL, ni hittar den till höger i menyn. Det kommer bli grymt så tveka inte att ta kontakt!
 
Funderar också på vad nästa ämne ska handla om i peppinläggs kategorin...några förslag??
 
Kram nu!

Dag 9 - Mina bästa vänner.

 
 
 
 
 
Jag har turen att ha tre superfina bästisar, Kirsten, Cassandra och Emmy. Och jag har kännt Emmy och Cassen sen dagisåldern och Kirsten sen jag var sex/sju år. Ni är dom som jag alltid kan prata med och även fast det kan dröja flera månader mellan vi ses(bor i olika städer/länder) så känns det som det var igår vi sågs, runt om er kan jag verkligen vara mig själv. Jag är så himla glad för att ha er i mitt liv, Älskar er ❤.
 
Sedan har jag ju jättefina klasskompisar och fler som betyder mycket för mig, ni vet vilka ni är!


Dag 8 - Något jag är beroende av.

-Mina älskade vänner och familj.
 
-Att rida, vara i stallet, hoppa och tävla!
 
-Skriva och använda fantasin, inne i en skrivar period just nu.
 
-Sommarkvällar.
 
-Att känna sig lycklig lite då och då. Skratta.
 
-Kärlek.
 
-God mat.
 
 
-Hitta på nya saker, inte gå i samma spår.
 
-Syre.

Young dreamer

 
Liten outfit jag satte ihop idag, färgen på skorna är ju bara så fin.
 

Pepp-appen

Allt finns i appar nuförtiden, eller iallfall det mesta. Vet ni vad jag hittade nyss, jo, en PEPP-APP! Låter ju helt underbart och fånigt på samma gång. Men kan ju vara värt att testa, tydligen ska den funka också... Så denna app får bli dagens tips!
 
 
 
Hoppas ni får en fin onsdag, hörs senare.

Dag 7 - Något jag vill göra innan jag dör.

Några saker? Vill ju göra massor men, okej då skriver jag lite saker som jag skulle vilja hitta på-alltså upplevelser!
 
-Resa massor, New York, Hawaii etc etc..
 
-Surfa på riktiga vågor, ett måste...helst snart!
 
 
-Sova under en stjärnklar himmel och få se ett magiskt norrsken.
 
 
-Skriva ett brev, lägga i en flaska och slänga i havet. Kanske hittar nångon den.
 
-Köpa en meal på någon restuarng och ge till en hemlös.
 
-Ta bilen en helt vanlig dag med mina vänner och köra en hel dag till något random ställe. Se vart man hamnar.
 
 

Hjärtslagsflimmer

 
En blick. Två blickar. Men ingen ser. Ett hjärtslag. Två hjärtslag. Allting stannar upp, kan inget annat höra än. Tre hjärtslag. Fyra hjärtslag. Din blick fastnar, ser igenom själen. Blå ögon, fint hår. Fem hjärtslag. Sex hjärtslag. Du liknar någon, kanske har vi träffats i en dröm. Eller var det menat, du vet den där grejen de kallar ödet. Du går. Hjärtat slår. Sakta, tyst och säkert kommer verkligheten tillbaks. Kassörskan ber om pengar, jag packar varor. Borttappad och tom, fördröjer tiden med att stanna kvar, dricker coca cola. Du står plötsligt mittemot, fem ynka meter bort, ändå känns det som en evighet. För jag vet, att det inte kommer ske. En blick. Två blickar. Du ser igenom mig och där på pricken, i sekunden har vi kännt vararndra i evigheter. Det bara är så. Sju hjärtslag. Åtta hjärtslag. Jag måste gå. Du står kvar. Har inte mod. Ett steg. Tomhet, ånger och alldrig mer. Inget namn, bara ett minne. Nio hjärtslag. Tio Hjärtslag. Det är den där grejen de kallar ödet.
 
 

Och där var den måndagen räddad.

När vi ändå är inne på musik ämnet...Dog precis lite när jag hittade dessa, detta band är HELT min smak. Ganska sjukt vad glad jag blev. Tack. Nu var den måndagen räddad. Jag säger bara Two Door Cinema Club. Enough said.
 
Klicka på bilderna nurå.
 
 
 
Precis skypat en sväng med Kirsten, åh hon kanske kommer till Sverige i februari! Som jag saknar den finisen alltså!

Måndags playlist

 
Måndag måste väl ändå vara den dag i veckan som man behöver som mest pepp, så därför har jag satt ihop en liten lista som man kan lyssna på i bussen, kolla ut genom fönsterrutan, se allt svisha förbi och bara drömma dig bort till fredag. Listan innehåller väl mest lite glada och peppande sånger men om du känner dig på depphumör finns det låtar för det med.
 
Så klicka bilden ovan för att komma till spellistan!
 
Tänk också på att måndag inte behöver vara så himla hemsk, varför ska du låta ordet måndag förstöra din dag liksom? Visst, slut på helgen men fem dagar går fort.
 
 
Vill ni att jag gör fler spellistor, önska gärna ett tema i en kommentar!
 
 
 
 

Bloggcrew & Länkbyte

Vet ni vad jag skulle tycka va kul? Jo att ingå i ett bloggcrew! Blir ju liksom så mycket roligare om man kämpar tillsammans och kan ge varandra tips och så.
 

 
Så därför undrar jag om det finns någon där ute i bloggvärlden som tänker samma sak?
 
Kanske ingår du redan i ett blogcrew men letar efter en ny medlem, eller kanske du vill starta ett med mig och några andra? 
 
Hör av dig då, lämna en kommentar eller skicka ett mejl till:
 
[email protected]
 
 
Ni hittar även mejladressen i menyn!
 
Förresten så gör jag gärna länkbyte, kontakta mig via mejl eller lämna en kommentar.
 
 
Tveka inte höra av dig nu! :) Tror det här kan bli grymt.
 
Kram 
 

Sunday morning

 
Idag blir det en lugn dag, precis som en söndag ska va! Precis bakat scones som ni ser på bilden och sedan är min plan att skriva, har en massa inspiraton som jag måste få ner på papper!
 
Tack så mycket för alla fina kommentarer ang. modelltävlingen, ni är så fina 
 
Vad har du för dig denna söndag?

Dag 6 - En bild på mitt hus.

 
Här bor jag med min familj:)
 

A past, lost in space.

 
Samma bild, fyra olika redigeringar.
 
Vad tycker ni att jag ska skriva om, vill höra från er!
 
Kram!

Summerpic

Testar min lycka i en fototävling med temat sommar, om du också vill tävla klicka in HÄR.
 

Bok tips-listan

Fick en fråga i en kommentar om jag inte skulle kunna göra ett inlägg med boktips. Jag tyckte det var en toppen ide, så därför har jag satt ihop en lista på nya böcker som låter lite xtra bra!
 
“Because being part of him isn't just anything. It's kind of everything.” 
― Melina MarchettaOn the Jellicoe Road
 
Har hört att denna bok kan vara seg att komma in i men när man väl har greppat alla karaktärerna, kommer du inte vilja lägga ifrån dig den tills du nått sista ordet.
 
Verkar speciell och helt klart läsvärd!
 
Gillar du Hungergames böckerna? Då kommer du definetivt gilla denna bok, den har en liknande uppbyggnad, ett framtidsscenario. Fast den härmar inte utan står på egna fötter och ett pluss är att det kommer två till böcker i samma serie!
 
Två bästisar år 1996, innan internet slår igenom.

Emma har precis fått en alldeles egen dator, när hon installerat den loggas hon plötsligt in på något märkligt som kallas Facebook. Där finns en massa bilder på okända, men även kända, människor, som hon först inte fattar något av, men plötsligt hittar hon sig själv och sina vänner fast 15 år äldre! Det konstiga är att FB lanseras först 2004 och därför kan de genom FB se in i framtiden!
 
Ett slags tidsresa från 90-tal till nutid och även fast det knappt har gått 10 år så är samhället och skillnaderna stora. Jag tror det här kan vara en bok man kan relatera til och som är intressant och rolig!
 
Sanningen om Alice är en superspännande psykologisk thriller för ungdomar och vuxna om sorg, vänskap och kärlek. Gastkramande och underbar läsning om livsfarlig vänskap, väl dolda hemligheter och sanning... men vems sanning? Har hört att boken kallas för twilight fast utan vampyrer, men med mer spänning!
 
 
Har du någon bok att tipsa om? Kommentera!
 

Vad händer den 12-14 april, egentligen?

Det började med att jag hittade en tävling på en hemsida, tänkte att "oj, det skulle ju bara grymt kul att testa. Jag kommer väl alldrig komma med, men prova skadar väl inte..." Så jag skickade in min ansökan och fyllde i formuläret, sedan klickade jag skicka. Det pirrade lite i magen, vad hade jag gjort? Aja, jag kommer väl alldrig komma med, tänkte jag igen. Sedan glömde jag bort det, det gick en tid, några veckor passaerade. Kanske månader. En eftermiddag i November när jag var i England och hade precis beställt något att äta på starbucks så plingade det till i min telefon. "Du har ett nytt e-post meddelande". Jag klickade in på mejlet och hjärtat tog ett extra skutt, inställd på ett nej så var var jag tvungen att behärska mig för att inte hoppa upp ur stolen och skrika över hela cafeet. Jag hade blivit antagen till en slutgiltig intervju, en slags semifinal!
 
 
Intervjuen skulle hållas över skype på en måndagkväll, dagen efter att jag kommit hem ifrån Cambridge. Gud vad nervöst det var, fjärillar i magen, bah! Det var ett helt Zoo. Intevjun hölls på engelska och jag fick berätta om mig själv, vad jag brukar göra på fritiden, hur jag är som person och varför de skulle välja just mig av de tusentals som sökte. Allt flöt på så himla bra, bättre än väntat och det var faktiskt riktigt kul! En utmaning och det var bara att kasta sig ut där och ge allt, låta det bära eller brista.
 
 
Några dagar av olidlig väntan på ett svar passaerade...det hade gått bra på intervjun, visst men ingentng var säkert. Det var när jag satt i bilen påväg hem en kväll ifrån stan som jag fick mejlet. Det mejlet. Jag hade blivit valt till en finalist. Kom ihåg hur galet glad jag blev, superglad men ändå rädd. Ett slags allvar. Det var liksom inte förrän nu som jag började förstå innebörden. Men gud vilken härligkänsla det var, jag hade klarat det.
 
Vilken tävling? Vad pratar hon om undrar du kanske?
 
Jo, den 12-14 april kommer jag nämligen att befinna mig i London för att representera Sverige i en av världens största profosoniella modelltävlingar i samband med London Fashion Week och Top Model UK. Nämligen Top Model World Wide!
 
 
Jag ser det här som en utmaning, erfarenhet och helt enkel en grym upplevelse. Och om man inte provar så vet man ju inte om det är något som man skulle kunna tänka sig att göra i framtiden. Men hörrni jag är ju fortfarande samma Amanda, glöm inte det.
 
Och det bästa är ju att jag kommer dela hela upplevelsen med er, här på bloggen. Det kommer bli en massa bilder från london och såklart backstage. Hoppas ni hänger med på resan! Har ni några frågor, vad som helst-lämna gärna en kommentar.
 
Massa kramar på er! 
 
 

Dag 4 - Mitt livsmål

 Inte ett lätt ämne, egentligen är väl allt jag vill är att leva ett lyckligt liv. Det är inte så lätt att veta vad man ska bli, vad som väntar på en efter gymnasiet när man är 16 år, ops menar 17. Ibland känner jag mig stensäker på vad jag vill göra i framtiden, men nästa dag så känns det inte lika roligt längre.
 
Vara lycklig, umgås med mina fina vänner, finna kärleken, se världen, bo i ett fint eget hus, göra alla stolta, lyckas. Och allt därimellan. 
 
Men just nu så är en av mina drömmar att ge ut en bok, har ju faktiskt redan börjat skrivit på en...
 
 
 
Sedan så finns det så himla mycket saker som jag vill göra, frågan är bara hur jag ska planera upp det...som sagt det är svårt att veta och jag tror att det kommer, jag har ju faktiskt 2,5 år kvar på gymnasiet så än finns det tid till att fundera! Och just nu orkar och vill jag inte tänka för långt in i framtiden, blir ju lätt att man glömmer bort nuet då. För det är ju nu jag lever och just nu är jag faktiskt riktigt nöjd med mitt liv. 
 
Shit vad svår fråga, men om ni vill får ni jättegärna dela med er av något ni vill göra eller hur ni ser på framtiden. Skulle vara jättefint.
 
Tack & Stor kram.

Snyggt just nu

 
Vill ha sommar, typ nu. Kunna gå med linne och short, hur härligt låter inte det? 
 

17 år, firande och sushi

Då var man 17 år! Gårdagen var så bra, fick frukost på sängen, ljus och paket på morgonen av familjen. Sedan började jag inte skolan förrän 12, så därför fick jag sovmorgon vilket var helt underbart.
 
 
På kvällen gjorde vi egen supergo sushi + kladdkaka på det! Hih min favorit;)
 
 
 
 
 
Sushi, sushi tack för att du finns. Oj vad gott det var!
 
 
Åh snart ska jag börja övningsköra också, har anmält mig till en kurs den 30 januari! 
 
 
Kram och Tack så hemskt mycket för alla fina gratulationer både på FB och privat!:)
 
Ps. Ikväll, då kommer inlägget, ni vet vilket.
 

Imorgon får ni veta

Vet ni va? Jag har faktiskt en väldigt stor sak som jag känner att jag måste berätta snart...kika in här imorgon. Då släpper jag bomben. Ni har ingen aningen om vad det kan vara, går ej att gissa. Jag själv har nog inte riktigt fått greppet om det ännu...kom ni ihåg inlägg jag gjorde efter nyår? Då skrev jag att något stort kommer hända i april och det är detta som jag pratar om nu. Imorgon...
 
 
Och ja, bilderna innehåller vissa ledtrådar!
 
 

Dag 3- Min favorit årstid och varför

 Tidsinställt...pga födelsedagsfirande:)
 
Bästa årstiden är när man kan springa barfota på stranden, bada i havet sent på kvällen, ha massa tid över till roliga saker man kan hitta på. Så svaret är Sommar, helt klart.
 
Sedan så älskar jag vintern också med julmys, vara ute i snön och komma in och dricka te och såklart åka slalomskidor, bästa med vintern!
 
Så nr.1 är för mig är alltså sommar, för om jag skulle få välja mellan ett år utan sommar eller ett år utan vinter så skulle jag valt ett år utan vinter. Skulle inte klara av av kylan och mörkret i 12 månader...

Hej ni fina!

Kunde inte fått en bättre födelsedagspresent, bloggstatistiken har verkligen ökat, mer än fördubblats! Nu har jag bestämt mig, 2013 ska jag satsa på den här bloggen, skriva så bra jag kan, fota mer och få den här bloggen att bli så bra det bara går. Hoppas ni hänger kvar här, för desto fler vi är desto roligare blir det!  
 
Så jag vill nu hälsa alla nya välkommen hit, ska göra mitt bästa för att ni stannar och trivs.
 
Glöm inte bort att ni kan följa mig på bloglovin, finns en knapp längst till vänster ovanför min profilbild. 
 
Så nu vill jag veta, vad vill DU läsa om. Vad är intressant? Kommentera hemskt gärna.
 
 
Än en gång, en massa välkommen hit!
 
Kram

Låt inget hindra dig - Självförtroendepepp

 
 
 
 
 
Hoppar på tåget, vågen om självförtoende och pepp, för det är något som det skrivs allt för lite om här i bloggärlden!  
 
HANNA  ELLA  RONJA  FANNY  ELIN
 
Tro på dig själv, våga, var stark. Lätt att säga, svårt att göra. För det är inte alltid så lätt att tro på sig själv när man samtidigt känner kravet av att passa in, i en kompisgrupp eller samhället i det stora hela. Då kanske man känner sig som en i mängden, man känner sig otillräcklig. Sedan tror jag det är lätt att vi människor överanalyserar saker, om ett prov går snett, något man sa eller rent av att man snubblar på en tröskel det första man gör på morgonen. Men livet är för kort för att en hel dag ska förstöras av ett fånigt prov eller något man gjort fel. Vem minns det om 10 år liksom? Bara den saken att du lever borde vara ett tillfälle för att fira. Det är sällan man i alla vardagsproblem faktiskt stannar upp och tänker över hur lycklig man är över att få leva.
 
Vi människor är otroligt duktiga på att spegla oss i andra, det är så vi lär oss hur man beter sig i samhället. Vi speglar oss själva i perfekta reflektioner, oftast tycker man att alla "andra är så vacker och att alla andra är så duktiga..." Men har du tänkt tanken att människor omkring dig tänker samma saker om dig? I någons ögon kanske du är perfekt.
 
Så varför klanka ner på dig själv och bryta ner dig själv? Som jag nämde tidigare, livet är kort och du lever bara en gång så gör något bra med det. Gör något du älskar och som får dig på bra humör, var den bästa versionen av dig själv!
 
 
 
Självförtroende då? Jag själv har bra självförtroende, men ibland blir jag osäker på själva begreppet. Vad är egentligen bra självförtroende? För även om jag är säker i mig själv så klandrar och kritiserar jag mig själv allt för ofta. Slår på mig själv i sinnet, trycker ner mig själv till den nivå att jag känner mig som en tom klump. Det kan vara ett pyttelitetfjantfel på ett prov eller att jag jämför mig med någon annan, någon finare- någon som lyckats med typ allt i hela världen. För med internets alla fördelar kommer också nackdelarna, det är så lätt att komma in på en blogg och se alla fina bilder, hur perfekt hon är och hur perfekt hennes liv är. Men sanning är att det bara är en fasad, en yta, tunt som ett pappersark. Lika platt som datorns skärm du har framför näsan. Du vet inte hennes bakrund, att bilderna är redigerade i ph etc.
 
Sedan är det faktiskt så att du är du. Och du måste acceptera det, du kommer alltid att vara du. I viss mån kan du välja din egna lycka. Du kan välja mellan att gå och hata dig själv, jämföra dig själv med alla och tycka du är otillräcklig. Eller så kan du välja och lära att älska dig själv, din kropp och dina fina egenskaper. För det är dem som gör dig till du. Och du är bäst!
 
 
 
Så det jag ville komma fram till är att låt ingen stoppa dig! Du kommer möta människor som vill sätta käppar i hjulet eftersom de själva är avundsjuka. Våga visa vad du är duktig på även om folk pratar bakom ryggen på dig eller ger dig hatblickar. Det är bara avundsjuka. Va omkring människor som får dig att må bra, som faktiskt är dina vänner och som stöttar dig och vill dig väl. Vänner som faktiskt blir glad för din framgång och inte avundsjuk. Det är en stor skillnad. 
 
 
 
Några tips om vad du kan göra om du känner dig nere och självkänslan är låg. För så känner alla, även om vissa inte vill erkänna det.
 
- Tänk på varför du känner dig deppig, vad är orsaken? Oftast är det något ytligt eller obetydligt, tänk i stort perspektiv. Var glad för det du har!
 
- Finns det någon som du umgås med som i själva verket trycker ner dig? Att vara med den här människan kommer bara att få dig att må dåligt i längden, du är värd mer än att umgås med någon som inte vill ditt bästa.
 
- YOLO, uttjatat men sant. Varje dag är en del av ditt liv. Varje handling leder till den plats du är på just nu. Du vill väl göra det bästa av ditt liv? Börja idag, för ditt liv är nu, inte sedan. Det går inte att leva om sitt liv, tänk på hur många möjlgheter som livet bjuder på. Du måste bara ha modet att förvandla dessa möjligheter till verklighet.
 
 
Så nu tycker jag alla som läser detta, sätter sig ner och tar fram papper och penna.
 
Skriv ner minst 5 saker som är bra med just dig. När du känner dig nere kan du ta fram lappen och intala dig själv dessa saker. 
 
 
Det magiska talet i alla sagor är tre. Och med tre ord kan du komma långt. TRO PÅ DIG SJÄLV.
 
Massor av kramar nu fina du.
 

Dag 2 - Mitt senaste köp.

 
Det var faktiskt en himmelsängs kappa(heter det så?). Har inte packat upp den ännu då jag ska möblera om osv innan jag hänger upp den, men när jag hängt upp den kommer bild! Den sur ut ungefär precis som på bilden
ovan. Annars så skickade jag här om dagen efter en Kingslandtröja (grön med blåa armlappar) som kommer användas flitigt på hoppträningar/tävlingar framöver.
 
 

Klockan 2 inatt

haha asså Hanna...
 
För er som följer PLL...säsongens första avsnitt sänds live klockan två inatt! Och om du som jag, ska gå i skolan imorgon så kan du se avsnitt 14 gratis på DENNA sida. Jag är skit taggad, blir ju bara mer spännande för varje avsnitt som går! Och om du är nyfiken hittar du spoilers om episode 14 HÄR.
 
Hihi, har ju alldrig blivit besatt av en tv-serie så här men man kan ju inte annat än bli galen i denna serie! Ni som följt den förstår nog, xtra kul också när man kan följe dem på instagram och så. Hmm klockan två innat...eller vänta till imorgon? Slutar säkert med att jag sitter där klockan två innat ändå.

7 saker att göra när du är sjuk

Stannade hemma från skolan idag eftersom jag hade så grymt ont i huvudet. Därför tänkte jag att det kunde passa med en sådan här lista. För det är ju säkert fler där ute som är hemma och är sjuk. 
 
1. Gör ordning riktig go frukost, drick massa te med honung i och proppa i dig c-vitamin i form av apelsinklyftor eller juice.
 
 
2.Ladda ner en tv-serie som du inte sett(eller din favorit ) och kör ett tv-serie maraton. Så spännande och får dig att tänka på andra tankar!
 
3.vila, även fast det känns tråkigt så är det precis vad kroppen behöver.
 
 
4. Lyssna på musik som får dig på bra humör. Typ Miss Li, marina and the diamonds, Regina spektor etc.
 
5. Ät soppa med mycket vitlök i, det hjälper vid förkylning. Och är gott!
 
 
6.Drick ännu mer te, för att det är bäst.
 
 
7.Gå runt i mysiga, stickade  tröjor.
 
 
 
 
 

Dag 1 - bild+ 10 fakta om mig

-Har inte mycket till övers för svensk mat, den är liksom så smaklöst och blek(eller ja, inte allt såklart, tur de!) Helst ska det vara italienskt, asiatiskt eller så, gillar att prova nya maträtter.
 
- Jag heter Linnea mellan Amanda och Kristoffersson.
 
-Var 176 cm lång sist jag mätte.
 
-Kvälls och morgonmänniska, fast mest kvälls men sover sällan längre än nio tiden.
 
 
-Faktiskt född i München, Tyskland.
 
-Vill flytta utomlands när dagen är inne.
 
-Får ibland panik över att livet är kort, fast ändå är det inte det. Jao. Förvirrande och skrämmande på samma gång.
 
-Gillar filmer som är vackert filmade, tittar mycket på miljön och sättet filmen är filmad på när jag ser på en film.
 
-Tänker onormalt mycket över rymden, meningen med livet och vad som finns bakom dess "väggar". Kan det verkligen finnas ett slut? 
 
-Hoppas och önskar att mänskligheten ska skärpa sig snart ang. miljön och synen på djur.
 
 
 

Blogglista 12-dagar

Precis knåpat klart en fin blogglista, 15 dagar lång. Kör igång imorgon!

 

♥ Dag 1 – En bild på mig + 10 fakta om mig. 

 

♥ Dag 2 - Senaste köpet.

 
♥ Dag 3 – Min favorit årstid och varför. 


♥ Dag 4 – Mitt livsmål.


♥ Dag 5 – Min garderob.

 

♥ Dag 6 -  En bild på mitt hus.

 

♥ Dag 7 - Fem saker som du vill hitta på innan du dör.

 
♥ Dag 8 –  Något jag är beroende av.

 

♥ Dag 9 – Bild på mig och min bästa vän. 

 

♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag. 

 

♥ Dag 11 – Någonting jag oroar mig för. 


♥ Dag 12 – En bild på ett ställe jag varit på. 





 


I don't care if monday's blue

 
Hej finisar! Vad har du för dig denna dag? Själv har jag gått i skolan, slutade elva så det var ju skönt!
Har nyss varit och hoppat min polle i ridhuset, sedan blir det U-sek möte på stallet klockan fem.
 
Funderar på att köra igång en blogglista eller kanske ha frågestund? Hmm får se...

True shit


Goodnight gif

Bhöö! Scary, I know.
 
Ville ba säga gonatt, eller ja lite tidigt då... kommer typ somna vid elva tiden, har kommit helt in i lovrutiner. Pigg tjej jag kommer vara imorgon. Pallar inte att stiga upp...
 

Today is the perfect day to start living your dreams

 

Sista dagen

Jaha, då var det skola imorgon då. Lovet har kännts väldigt långt men jag hade inte sagt nej till en vecka xtra. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på dag men det är ju skönt att bara slappa också så här sista dagen på lovet. Har suttit nu på morgonen och trixat lite med html koder på bloggen och ökade bredden + la till lite smått i menyn. 
 
 
 
 
Fruksot i sängen är väl ändå något av det bästa med att ha lov. 
 
Nu ska jag nog pallra mig ut och fota lite, bilder kanske kommer upp här på bloggen senare idag.
 
Kram!

Jag sjunger Samson (regina spektor)

 
 
Jag vet att ljudet inte är det bästa, och ta det inte för seriöst. Jag spelade in det på mobilen idag och hade inte texten till hands men tänkte att det kunde va kul att lägga upp på bloggen ändå..för jag älskar musik och att sjunga och den sidan kanske jag inte har visat riktigt här :) 
 
Kram!

Dagens inspiration

 
 
 
 
 
Ps. snart om internet vill samarbeta med mig så kommer det upp en sak på bloggen...:)
 
 

Gör din egen blomkrans!

Åh blomkransar är ju så himlans fina, tänk Lana del Rey. Även fast det är mitt i vintern blev jag sugen och göra en och här är resultet i bilder.
 
Och det bästa är att de faktiskt är superlätta att göra själv! 
 
How to:
 
-Pappersblommor i någon fin färg, form. Finns at köpa för mindre än en tjugolapp på Panduro!
 
 
1. Ta ståltråden på en blomma och haka fast/snurra runt på en annan blomma, precis som på bilden(Fäst ståltråden bakom bladen/blomman).
 
 Fortsätt så tills du fått den omkrets du behöver.
 
 
Lätt som en plätt och fint blir det!
 
 
 
Kram
 

Tankar kring bloggen

Ungefär så här har min dag sett ut, myst med varmchoklad, sett på film, ridit ut i nyfallensnö, och tänkt lite kring bloggen.
 
 
Varför bloggar jag egentligen, är det kanske ett omedvetet grupptryck? De flesta har ju blogg nuförtiden.
 
Nej, faktiskt så bloggar jag för att jag gillar att skriva, trixa med designen, fota och lära mig nya saker.
 
 
Temat på bloggen då?  Jag tänker inte vara en sån som skriver meningslösa inlägg som inte berör någon, då kan jag lika gärna lägga ner. Från och med nu kommer bloggen handla mindre om vardagsliv och mer om viktiga saker som berör er läsare. Efter önskeinläggen och responsen jag fick på dem så tänker jag fortsätta med liknande tema, för det var verkligen roligt och givande.
 
 
 
Ni kan komentera en fråga eller ett problem som jag skriver om/svarar på. För när man skriver om något som man tycker är intressant så blir det ju välgjort och även intressant för läsaren. För erkänn det är ju därför de flesta har blogg, att få utlopp för sina åsikter och synas, göra skillnad. Japp så tänker jag, låter det bra/intressant?  Nu vill jag höra!:)
 
Imorgon kanske det kommer en liten överaskning på bloggen, om jag törs...;)
 
Kram!

Önskerubrik: Jag är stolt över att...

Önskerubriken: Jag är stolt över att...
 
...jag är vegetarian och har varit det i ca. 10 år, att jag alltid gör mitt bästa, att jag kämpar på varje dag med mina hästar och min utvekling inom ridningen, att jag nästan alltid försöker hitta det positiva i saker och ting, att jag börjat skriva på en bok, att jag har bra betyg i skolan, över min familj, mina underbara vänner och att jag kommit till final i en stor tävling.
 
Vad är du stolt över? Kommentera en sak, anonymt eller ej.
 
Det är viktigt att tänka på sina bra egenskaper då och då, oftast är vi alltför självkritiska mot oss själva(mig inkluderad) och det får en bara att må dåligt.
 
Ingen är perfekt, eller jo man kan vara perfekt i någons ögon men inte i allas ögon.
 
Sitt beteende kan man ändra på men utseendet måste man acceptera. Du kan välja över att gå runt och hata din näsa och må dåligt för det eller tänka på något possitivt som du gillar med dig själv och göra något av livet. Du är unik och det är det som gör dig vacker både på utsidan men framför allt på insidan!
 
 
 
 

Mitt 2012 i bilder: Del 2

Augusti:
Tog vara på sommarlovet, var med Kirsten,  Började gymnasiet i stan, ny klass och jag älskade det. Gymnasiet är tusen gånger bättre än högstadiet, lovar!
 
 
 
 
September:
Red ut på utflykter i sista sommarsolen, gick i skolan, vi hämtade Tingeling(Min tillridnings/foderponny), var hos Cassen i Sundsvall!
 
 
 
 
 
Oktober: 

Red ut en massa och tränade både Tingan och Pherrari.
 
 
 
November:
 
En grymt rolig månad...Emmy var här över halloween, började Hoppträna Tingeling i slutet av månaden. Åkte till England i en vecka på språkresa med resten av ettorna på skolan + karlskorna! Saknar England!! Samt åkte till stokholm efter england med Emmy och gick på Globen horse Show.
 
 
December:

Julmys till hundraprocent, också plugg, julalfton, kusinerna var här, jullov!!
 
Det var mitt år det!
Hoppas 2013 kommer bli minst lika bra, jag tror det kommer bli bättre till och med!
 
I april händer en STOR sak(!!), och snart får jag börja tävla med ponnysarna igen, ÅH

Mitt 2012 i bilder

 Januari:
Fyllde 16 år, var med bästa Emmy och fotade en massa.
 
 
Februari:
Hittar inga bilder från februari...dom är nog på gamla mobilen som försvann...  
 
Mars:
Var i sundsvall hos Emmy, surfade för femte gången i surf stream, bodde på knaust med familjen.
 
April:
Emmy var här på påsklovet och vi fotade en massa! Valborgs firande och hopptävlingar hans också med.
 
 
Maj:
Fina Cassen hälsade på i några dagar, Tävlade Pherrari i vännäs, Kirsten var här och vi hittade på en massa trevligt:-)
 
 
Juni:
Jag gick ut grundskolan, Halelulija! Tog vara på sommarlovet, och var med på världens bästa Ted-hoppkurs på Näset med DC!
 
 
Var hos Emmy i Sundsvall ...
 
 
 
 
Juli:
Var i stockholm, gick på grönan, åt gott, hälsade på släktingarna, shoppade och gick på kolmården! Badade, red ut, umgicks med Kirsten varje dag, badade och åkte mkr båt och ring/vattenskidor..
 
Del 2 kommer nog imorgon!