Min sommar lista, We're just kids on the run

 
 
Nu har jag samlat mina favoriter i en sommarlista på spotify, följ gärna!
 
Klicka på bilden för att komma till låtarna.
 
 
 
 
 

3 detaljer från mitt rum

 
 
 
 
 
Idag regnar det och himlen är grå..suck, vart tog solen vägen? Vid 14-tiden går min buss och innan dess ska jag packa klart och rida ut hästarna. 
 
Kram,

23.28

 
 
 
 
 
Så här såg jag ut idag, tröja ifrån weekday. Boberjacka ifrån ginatricot, skor converse och telefon/plånboks-väska DKNY.
 
 
 
Enkel knut, i bakrunden ser ni resväskan...för imorgon tar jag bussen till sundsvall till en mycket saknad vän och stannar över helgen. Hoppas på finväder då!
 
Sedan vill jag ge alla er som tittar in här på bloggen en stor kram! Alltså det blir så himla mycket roligare när det är fler och ni har verkligen ökat, oj oj besöksstatistiken visade högsta sedan jag blev länkad av hannaek. Hoppas ni stannar, är det något speciellt ni vill jag ska skriva om eller ta upp?
 
 
 

Nu funkar videon i två inlägg ner igen!

Ville bara upplysa om att jag fixat felet på videon från london, så nu funkar den igen!
 
Kram,
 

Chanel

 
 
 
 
En dröm att få gå en sådan modevisning, galet häftigt!
 
 
 
 
 

Film ifrån när jag går TMWW runway + backstage

 

TMWW-Runway & backstage from Amanda Kristoffersson on Vimeo.

Satte ihop en liten film, fick som sagt bara på DVD men jag har filmat från tv(därav den något sämre kvaliteén).

Längtar tills nästa gång... förmodligen blir det i september! :)

 

 


Favorit

 
 
 
 
 
 
 
ÄLSKAR denna höstkampanj för Mulberry AW 13 med Cara, p e r f e k t i o n.
 
 
 

London press!

 
 
 
 
 
Fick nyss reda på att jag är med i London SW newspaper! :)
 
Länk till Serap Pollard's hemsida HÄR.
 
Btw, har jag fått hem DVD ifrån modelltävlingen i april, så jag skulle kunna filma på tv:en och sen lägga upp en liten video här på bloggen? Vill ni se?
 
 
Ha de bra! 
 
 
 

Fel på blogg.se

Okej, inlägget nedan verkar ha fått spunk eller nått, när jag redigerar inlägget ser det bra ut men sedan när det publiceras så är bokstäverna huller om buller...så ni får stå ut med det tills jag fixat felet^^
 
 
Jaja, så kan det va ibland..
 
Höres!
 

It's time to write!

Idag var vädret inget vidare, plus att jag stukat foten så då passar jag på att skriva, de flesta som skrivit/försökt skriva en bok känner nog igen sig i att ens karaktärer, handling, syfte och mål ändras ständigt genom tidens gång. Jag läste nyligen att JK Rowling ändrat första kapitlet i HP ett 20-tal gånger, och jag kan bara hålla med.

Min bok var en helt annan bok i början än vad den är idag. Och nu ska den ändras igen... kan bli lite tjatigt ibland, men känner man att det inte känns rätt så kan man inte skriva sitt bästa fullt ut. Ärligt talat har jag inte skrivit sen i slutet av April, tyvärr har tiden inte funnits där, och om jag minns rätt så började jag att skriva i januari, och i slutet av april hade jag nått 100 sidor(boksidor) = 100/4 månader = 25 sidor i månaden. Ca. 1 sida per dag. Mitt mål är att skriva två sidor per dag...men jag har så mycket annat att göra så det målet kanske är lite orealistiskt i dagsläget. Istället ska kag försöka skriva 10 sidor varje gång jag skriver i stället. Mitt huvudmål är att vara klar med min bok innan jag går ut 3:an, så att jag kan skicka den till olika bokförlag när jag går ut gymnasiet. 

Några saker som inspirerar mig just nu:
 
Fyren som ligger vid stranden en bit bort från vårt hus. Här är det alltid så lugnt och tyst. Tror jag ska ta med mig datorn, klättra upp och sätta mig och skriva några timmar en lite dimmig/grå mulen dag.
 
Dessa landskap med gamla slott.
 
Kristallhalsband.
 
Skymning och mörka skogar. Hjortar.
 
Och så här ser det ut på mitt skrivbord just nu..
 
 
 
Vad gör ni idag?
 
Kram,
 
 
 
 

Stockholm part 1

Klockan ställdes på 4 och konstigt nog så gick det lätt att stiga upp ändå, kanske för att vi skulle till stockholm?;) Tåget gick från sundsvall vid fem tiden och klockan 9 var vi framme. Först lämpade vi av all packning i lägenheten och sedan gick vi på skansen och i gamla stan.
 
 
 
 
 
Skansen.
 
Gamla stans mysiga gator.                                                  Emmy
 
 
Sedan var vi så trötta i fötterna så vi gick till kungstädgården, köpte glass och satte oss i gräset. Solen lyste och det var så mycket sommar som det kan bli. 
 
 
 
Dag två gick vi till drottninggatan och shoppade, på hollister var det galet med stort G, som vanligt folk överallt som ryckte i grejer och trängdes före, lägg till superhög musik och total mörker på det...haha hittade denna bild...tyckte den var klockren!
 
 
Men det är ändå en av min fav butiker!
 
 
Fick med mig två tröjor.
 
 
Vi gick även på carlings, monki, zara, weekday etc etc.

Gick också en sväng runt hötroget och köpte jordgubbar. Om jag bodde i stockholm skulle jag köpa jordgubbar där jämt. Inte alls beroende.
 
 
 
Efter att ha ätit lunch tog vi spårvagnen tillbaka till djurgårn och till grönan! Där spenderade vi resten av kvällen med att riskera livet på eclipse och få hjärtatacker av uppskjutet. Min favorit på grönan är npg ändå jetline, flygande mattan och eclipse...japp ni hörde rätt! Det var seriöst den närmaste känslan man kan komma till att flyga, och man såg hela stockholm. Så fint, åk den om du är där.
 
Eclipse.
 
 
 
 
 
 
Sen kvällspromenad hem.
 
observera att alla bilder är tagna av min mobilkamera, så därför ej super kvalla.
 
Kram! Väntar på lite bilder ifrån Emmys kamera.. så part 2 coming soon!
 
 
 

Midsommar

Jag önskar er alla en superbra och mysig midsommarafton! Njut av kvällen och andas in sommaren. För egentligen är ju midsommar inte mitten av sommaren. Det är ju nu som sommaren börjar på riktigt. Nu ligger hela sommaren framför dina fötter och allt är möjligt. Allt kan hända. Gör sommaren till något att minnas, men framför allt umgås med vänner och släktingar och ha en fin kväll.
 
 
 
Hur firar ni dagen/kvällen?
 
Puss o kram!
 
 
 

Ruby Sparks

Idag regnar det ute och på regniga dagar tycker jag att man ska se film. Och vad kunde inte passa bättre då än ett film tips? Jag såg denna film aldeles nyligen och den var aldeles underbart bra. Konstig och bra på samma gång. Filmen heter Ruby Sparks och handlar om en ung kille(Calvin) som redan är en välkänd författare, trots detta är han ganska blyg och tycker inte riktigt att någon tjej är intressant förrän han träffar Ruby. Ruby är är 26 år och född i en liten stad på landet. Hon är ibland ganska dålig på livet och glömer ofta att betala räkningarna och vet inte riktigt hur man deklarerar. Ruby blev avstängd från high school efter att on haft ett förhållande med läraren och har där efter bara träffat dåliga killar som ofta är alkholiserade och äldre än hon själv. Ruby är konstnär och hon målar jämt, Ruby är inte perfekt, hon är glad, sprallig och ganska barnslig. Ruby är en tjej som Calvin endast i sin fantasi hittat på och börjat skriva om. Men plötlsig en dag så står hon där i hans kök och lagar hans favorit frukost. Först tror han att han blivit knäpp men Ruby är på riktigt, och allt som han skriver om henne händer i verkligheten, kärleken är äkta, men inte perfekt. Men hur ska han förklara för henne att hon egentligen inte finns? Eller gör hon kanske det? Se filmen och njut av miljön, bra skådespeleri och fin kärlek. 
 
 
 
  • R: What did you think the first time you saw me?
  • C: I thought you were the most beautiful girl I ever saw.
  • R: Were you dissapointed when you got to know me?
  • C: How can you ask that?
  • R: I'm such a mess.
  • C: I love your mess.
  • R: The first time I saw you, I thought: "look at that boy. I'm going to love him forever and ever and ever."
  • C: What if you get sick of me?
  • R: I won't. I promise.
 
 
 
 
“One may read this and think it’s magic… But falling in love is an act of magic. So is writing.” 
-Calvin Weir-Fields from Ruby Sparks
 
 
 
Har du något fint filmtips, skulle va jättesnäll om du ville dela med dig.
 
Kram
 
 
 

Stockholm-Sundsvall-Örnsköldsvik

Åka tåg åka tåg åka tåg åka buss...osv. Igår kväll klockan 11 kom jag hem ifrån en väldigt lyckad och rolig resa till Stockholm med Emmy m. familj. På 2,5 dag har vi hunnit med att gå i gamla stan, typ överallt i hela stockholm, skansen och grönan!
 
love ya.
 
 
Och ja, vi åkte Eclipse. And we survived, vilket är ganska självklart eftersom jag sitter och skrivet det här nu. Flum Flum. Nej, men seriöst vi hade det jättebra och åt massa go mat och jag tog en massa bilder med telefonen som ni ska få se så fort jag laddad över dem på datorn. Och då skriver jag mer om dagarna, tillsvidare får ni här en mycket trevlig staty-gubbe som vi lyckades fånga på film mitt på drottninggatan. Haha!
 
 
Kraaam
 

T-shirt tips!

 
Mina favoriter just nu, allt ifrån ROMWE. Är grymt sugen på att beställa hem den vita längs upp med blå fjädrar!
Eller rymd hjorten! Hmm svårt att välja... vilken är din favorit?
 
Kram,
 
 
 
 
 

Summerdays

 
ZwWTxJ
 
Jag for till bästa farmor och sovde över där, det regnade som tusan på vägen dit. Och åskade. Vi hade tv-mys och åt gott.
 
Dagen därpå var det fin väder och resten av familjen kom vid tre tiden. Jag badade i poolen och åt jordgubbar. Det var sommar och soligt och jag tänkte på att hela sommaren låg framför mig. Härlig känsla. Kan möjligen vara den bäst känslan. 
 
  
 
Ingen sommar utan glass.
 
 
 
 
Tittade på lite gamla kort, min  farmor i beige kappa på kortet längs ner, så fina kläder på den tiden. Det är något speciellt med kort som är taget med analoga kameror, kanske för att det känns mer äkta och mer "fånga ögonblicket" med en kamera som man inte riktigt kan bestämma vad som hamnar på fotopappret, det blir liksom som en överaskning när framkallningen är klar istället.
 
Nu är jag pepp på fota varje speciellt ögonblick i sommar med min polaroid:-)
 
Nu är klockan över tolv igen... suck hur ska man kunna somna när det är dag ute? Eller natt, men det ser ju ut som dag. Hjärnan blir förvirrad. jaja.
 
Kramkramkram
 
 
 
 

Tell me I'm your National Anthem

 
 
conveys:

vib-e:

optiimism:

shekillswithkissesxo:

californify:

conveys:

create-rainbows:

If I was brave.. I would possibly get this tattooed on me. 

O M G WHAT

Finally, I see this on my dash again. Thank you. Obsessed.

would get the third paragraph tattooed

Same here

I love the writer

Hi
  

 
lovequotesrus:


EVERYTHING LOVE
 

rosy♡
 
 
 
lovequotesrus:

EVERYTHING LOVE
 
Red, white, blue's in the sky
Summer's in the air and
Baby, heaven's in your eyes
I'm your National Anthem
 
 
 
 
 

Rise up and attack the day with enthusiasm

 
  
  
  
Me and my bro.
 
Sommarlovets första dagar flyter på och är precis så där chill och soliga som första dagarna på somarlovet ska vara. Det händer inget speciellt, men det är ganska skönt ändå. Mest har jag väl legat på stranden och läst en bok, solat och ätit glass. Och så har jag inte berättat att jag fått en nya häst som heter Amuzé och är hur fin som hellst, så de mesta tiden läggs såklart ner på honom och min ponny, ja mer om det kan du läsa på min och Kirstens hästblogg
 
Nu har det gått 4 dagar på sommarlovet men det känns som om jag haft lov superlänge, och det klagar jag inte på. 
 
Näe, nu ska jag pallra mig ut i finvädret och om några timmar är det uteritt med resten av U-sek gänget till hamptjärn, härligt!
 
Har ni ett bra sommarlov hittils?
 
Kram,

1916

 
 
 
Hittade en bok när jag rotade i gamla grejer, den är 97 år gammal och faktiskt så har den tillhört min farmorsmor som också hette Amanda, men ville hellre bli kallad för Manda. 
 
Namn teckning i boken.
 
 
Ganska så intresant att läsa i tycker jag då den innehåller lite konstig information. T ex. så står det att Fransmänen är fåfänga och lata och att italienarna är osmarta men ett vackert folk, hahah. Tänk om de t stod så i geografi böcker vi läser i skolan idag? Men så är ju denna bok nästan hundra år gamal också.
 
 
 
 
 
 
 
 

Om en bra kväll

Det var länge sedan jag kände mig så här glad, livet bara flyter på och det är sommar. Sommar. Ikväll var jag på piknikfestivalen här i ö-vik med Maja och Lucas, det blev en spontan grej och eftersom jag hade träning så kom jag lite senare, men jag han se Panda Da Panda...bra energi den killen du! Sedan gick vi och satte oss i en av dom här stora gungorna och pratade och skrattade om allt möjligt, efter det gick vi genom staden och det slog mig att det var den första riktiga sommarlovskvällen och allt var så bra, för allt är så mycket finare på sommarkvällar när solen lägger sig som ett sken över staden. Och så hittade vi en fjäder, den var fin. Kvällen var fin.
 
Synd bara att min mobil dog där mitt i allting så jag kunde inte ta några bilder(ibland skulle det va smidigt att ha inbyggt kamera i ögat, kan inte någon uppfinna det tack?).
 
 
 
Nu är klockan 01.40 och jag tänker på alla imorgon som tar studenten, har nästan lust att åka in och kolla. Jag vet inte om jag är rädd eller längar tills jag själv tar studenten, kanske är jag både rädd och längtar. Kan man va det? Två år till och sedan? Livet. Tur jag har lite tid att tänka ut mitt liv, för just nu känns det som det är tusen planer och drömmar som svävar omkring framför mig och bildar en tjock dimma. Aja, bäst jag försöker gå och lägga mig innan min nattpoesi drar iväg allt för långt.
 
 
Tack för kvällen.
 
 
Nu är jag fett pepp på att festival planera.
 
sne. lugg.
 
Har ni haft en bra dag föresten? Skulle inte du kunna skriva 3 ord som sammanfattar/beskriver din dag?, kom igen nu vill höra!
 
Kram kram
 
 
 

Sommarlov!

   
 
 
 
 
 
 
 
Rubriken säger allt. Dock kan jag inte riktigt fatta att ettan är slut, Det gick ju såfort. Vissa saker har förändrats sjukt mycket sen vi började allihopa medan vissa saker är precis som det var innan, det känns alltid så himla tungt och jobbigt när man är mitt i terminen men när man väl skrivit sin sista inlämning så känns det som tiden bara sprang iväg.
 
Jag tycker det var superskönt att gå ut och slippa ha en högtidlig avslutning för en gångs skull, ungefär som att gå ut sjuan man behöver inte säga farväl liksom. Och jag gillar inte att säga hejdå, ordet för alltid skrämmer mig. Aldrig mer träffas, aldrig mer gå i skolkorridoren. Till och med såna saker som varit jobbiga och tråkiga blir jobbiga att säga hejdå till, ganska sjukt. Näe, så därför var det väldigt skönt att bara gå ut ettan och inte ta studenten.
 
Men för er som kommer lämna er klass idag, hoppas jag att ni får en fin skolavslutning och inte tänker allt för mycket på just avsked, ha roligt och njut, det är inte varje dag man tar studenten eller går ut nian! Och det är jobbigt, det kan man inte komma ifrån, men det blir bättre. Livet blir bättre, se det som ett äventyr. Gör sommaren till något att minnas.
 
 
 
 
KRAM!

Iskallt, brännboll och bk

SOMMAR... heheh och så var det inte så. Idag var det lika varmt som en varm dag i februari...ibland undrar man ju om man bor på grönland eller nåt. Det blåste skit kallt där vi spelade brännboll och dumt nog hade jag bara på mig jeansshort, dessutom fick vi stå och vänta i 45 minuter på att vårt lag skulle spela. Så mina knän var helt blåa..skojar inte såg sjukt ut. Så när jag väl började springa på planen så ville inte benen röra på sig..haha knäppt. Kan man verkligen få köldskador i juni liksom? Ibland lyckas man! Så efter vi spelat gick jag, yasmine, lucas och maja till BK för kaffe(och värme) mycket trevligt och efter det slutade vi i princip eftersom vi inte spelade finalen osv. Efter jag targit bussen hem och hoppat av bussen så satt det en liten fågelunge vid vägkanten, suck. Så jag tog upp den i kepan och sprang ut på tallodlingen bredvid och hittade tillsut ett litet fågelbo i ett träd med massa fåglar runt om kring så jag satte honom där, den var ganska stor så jag tror att den överlever. Sen så brände jag hela benen på brännässlor...såklart. Det kallas flyt! Direkt när jag kom hem tog jag en varm dush, så himla skönt. Nu sitter jag här invirad i en filt med en kopp tee och ser på HIMYM, gött!
 
     
 
 
Imorgon är det skolavslutning!! Vi skulle ha några aktiviteter/lekar ute och sedan slutar vi tolv, låter bra!
 
kram,
 

Schools out for Summer

Sista skoldagen idag då! Grymtttt! Dessutom spenderas den inte ens i skolan då vi ska ha brännbolls turnering från 9-13 ute i det fina vädret. SOMMAR SOMMAR SOMMAR, åhhhhhhhhh. Kan ni fatta det?? LOV i exaxt 71 dagar. BÄSTA BÄSTA.  Shit vad den här sommarn kommer bli kung, skriver ett inlägg om sommarplaner senare, okej?
 
Idag tänkte jag dra på mig detta..
 
 
SOMMAR. SOMMAR......SOMMAR. Man kan inte få nog. 
 
HEJ SVEJS eller nåt., kram så länge!
 

Svar och tips på hemsidor med snygga kläder!

Har du några tips på bra hemsidor med snygga kläder? härlig blogg.
 
Tack! Ja absolut, här kommer en liten lista på några bra affärer som har snygga kläder och som få vet om..
 
image
 
1. Asos det bästa med den här klädshopen är nog att det jämt är typ 70 % rea på halva sortimentet och att det är fri frakt världen över, oftast brukar det ju bli så att man inte orkar beställa något när man ser att frakten är 70 kr, men här är det no problemos!
 
 
 
 
3.Chicnova har bra priser och annorlunda och snygga kläder. Fri frakt till Sverige! Extra plus på till att man får 20 % rabatt på första ordern.
 
Ripped Denim Shorts with Rivets Embellishment                   High Waist Simpson Print Denim Shorts with Raw Edges
 
 
3. She insider är också en bra butik på nätet, billigt och både vardagliga och annorlunda kläder, beställde min simpson skjorta därifrån! Fri frakt, även 15 % rabatt på första beställningen.
 
Apricot Short Sleeve Floral 16 Print Crop T-Shirt Green PHILADELPHIA EAGLES Print Mesh Yoke T-ShirtBlack Short Sleeve Simpson Cross Print T-Shirt
 
4. Ebay, haha! Där kan du hitta det mesta och till bra priser, både märkes och ej, se upp för falska kopior bara! Och gå in på ebay.de om du vill ha billigaste frakt, eller ebay.uk. 
 
HOGWARTS Shorts
 
 Sunflower Flower Crown
 
 
Deathly Hallows Crop Top in Almost Black
 
  
 
 
Annars gillar jag Weekday, Top Shop, Hollister och glöm inte Second Hand( etsy.com).
 
 
 
Mitt slutliga tips är ändå att klicka in på fashiolista.com , där kan man söka på bilder på kläder och det finns alltid en länk till var man kan köpa dem, perfekta sättet att hitta nya klädaffärer på nätet.
 
Så nu hoppas jag att ni hittat någon ny favorit och kanske fyndar något fint. Och det är ju faktiskt mycket roligare att shoppa på nätet...
image
...Och lättare! ;)
 
 
kram!