Svar på frågestund del. 1

 
Eftersom det blev ca. 25+ frågor så delar jag upp frågestunden i två delar där jag svarar på hälften av frågorna i text och andra hälften i en vlogg. För någon dag sedan så gjorde jag faktiskt en vlogg med svar men typiskt nog så dog kameran mitt i.... vilket jag inte märkte. Men jag ska göra en nytt försök!
 
Hur kom det sig att du blev modell? När osv?

Jag tror intresset för att jobba som modell började för knappt två år sedan. Jag har väl inte varit och är inte supertjejig av mig, jag intresserar mig mer av själva konsten i modet.  Allt arbete som läggs ner på en couture klänning är verkligen fantastiskt, ett konstverk i sig. Sedan att kunna förmedla känslor via bilder är för mig som att gå in i en roll, lite som skådespeleri fast att man fortfarande är representerar sig själv. Det är fantastiskt roligt, speciellt plåtningar utomhus i vackra miljöer och kicken efter en lyckad shoot. Det var väl efter TMWW tävlingen som jag verkligen kände att det verkligen kunde gå och jag började förstå och ta in tanken av att jobba som modell på riktigt... mitt mål detta år är att försöka hitta en agentur... det är stor konkurrans men vill man så kan man. Och jag tänker inte ge upp.
 
 
 
 
Bästa o sämsta hos dig själv? 
 
Bästa: Att jag aldrig ger upp och vågar drömma. Sämsta: Att jag är lite för självkritisk mot mig själv lite för ofta.

Vad/vem inspirerar dig? 

Allt mellan himmel och jord i princip. Det beror ju lite på vad man vill ha inspirationen till. Inom modellandet inspirerar vissa bilder mig, speciellt i lite sagolika teman.. älskart! Inom ridsporten är Angelica Augustsson och Roffe stora inspiratörer. Inom skrivandet the one and only JK Rowling. I livet.. mina vänner, familj. Personer som är modiga och vågar leva ut sina drömmar. Städer och olika kulturer!

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 

Vilken linje går du? 

Samhällsvetenskap!

Varför valde du Mikael Elias och ångrar du valet eller ej? 

Jag valde ME eftersom det verkade som en bra skola där man kan satsa på sina studier och nå höga reslutat + att jag trivs med att skolan är liten och lugn, man kan känna sig som hemma + att man får äta mat på restuarang varje dag..hehe. Sedan språkresan som ingår i ettans kurs kan också ha bidragit till valet. Nej jag ångrar inte valet, samhälls känns som en bra grund för att senare plugga vidare.

 

 
Bilder ifrån Cambridge resan med alla ettorna från METG i november -12
 

Har du en egen häst?

Yes, jag har en ponny och en storhäst.

 

Vart kom Muzze ifrån? Hur hittade ni honom? Slump? Noga utvalt? 

Muzze kom till Sverige i mitten på januari 2013( ifrån Holland) och några månader senare var jag och min familj nere i södra Sverige på jakt efter storhäst och egentligen hade vi bestämt oss för att kolla på en annan häst den dagen men bara några timmar innan så blev den såld och då ringde vi till tjejen som sålde Muzze istället och frågade om jag kunde få provrida samma dag, och det gick! Det lustiga var att när vi köpte min ponny så hände ungefär samma sak med honom, ödet? Knappt två veckor senare stod han hemma i vårt stall, från Helsingborg till Övik! Så ja, man kan säga att det var en blandning av slump och noga utvalt, fast mest noga utvalt då jag provred ca. 6-7 hästar och letade verkligen efter en häst att satsa på.

 

1 m Nordmaling from Amanda Kristoffersson on Vimeo.

Min första start i 1 m på storhäst och med Muzze! Haha älskar min lillebrors "jaaaaaaa" i slutet, gull unge!

Något speciellt du vill uppnå innan året är slut? (Hästmässigt/modell/med dig själv?) 

Hästmässigt var planen att åtminstone få fina rundor i 1.10 innan året är slut, ev. starta 1.15. Dock skade han sig i hagen, egentligen inget allvarligt men det blev ett sår som inte ville läka vilket gjorde att han ömmade i några veckor. Men nu kan jag snart börja rida igång honom och nu är vi mer taggade än någonsin att komma ut på tävlingsbanorna, nästa år blir vårat år!

Modellmässigt så vill jag hemskt gärna hitta en agentur, men då måste man också ha lite tur. Så mitt mål blir att gå LFW  höst i London och verkligen ta lärdom av allt och utvecklas som modell. Gå in på ett antal agenturer i London och presentera mig.

Med mig själv... tja jag ska försöka att inte ställa så höga krav på mig själv, njuta av livet och inte stressa över framtiden? Carpe Diem I guess.

 

Värsta klädesplagget som tillverkats? 

Pälsjacka i äkta päls... fy fan. Hört talas som fuskpäls?

 

Är du vegetarian? om ja, varför har du valt det och hur länge har du varit det? 

Varför äter DU kött? Jag har varit vegetarian sedan jag gick i ettan, alltså sedan jag var 6-7 år. Även fast jag var så liten så valde jag det själv och jag har inte ångrat mig en sekund sedan dess. Skulle aldrig falla mig in att äta kött igen när det finns 123456789 andra alternativ till kött. Är det 2013 vi lever i eller 0013? Jag börjar undra..

Det finns ju faktiskt vegetariskt kött... klicka in HÄR.

Four Cheese Caprese Pizza

 

Hur var det att vara med i TMWW?

Verkligen obeskrivligt, en upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Det var så mycket runt omkring tävlingen som jag är så glad att jag fick uppleva, bla. att jag och pappa var i London i en hel vecka och åt på en massa goda resturanger, gick på camden market, dagen då det var som varmast och vi satte oss vid Themsen nedanför Big Ben och åt mjukglass.

 

 

 

Fika på Ladure på Harrods. Shopping på Oxfordstreet. Och förståss alla möten med nya intressanta människor som jag aldrig hade träffat om det inte vore för TMWW. Verkligen tacksam för att jag har världens bästa pappa som aldrig klagade ens när vi gått in 10 skoaffärer på en dag! Och såklart för resten av familjens stöd och uppmuntran. Ni är bäst!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Längtar så grymt mycket tills den 12 september...!!

Bästa outfiten? 

Svår fråga... finns ju oändligt många fina kombinationer.. klicka in på min fashiolista inställlet...

http://www.fashiolista.com/style/Mandas_style/

http://www.fashiolista.com/style/Mandas_style/

 

Annars gillar jag 60 talet starkt, blanda det med 90-tal så blir det alltid snyggt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram,
 
kickthestickzz:

this is like
pen porn
 
 
 Ojdå.. råkade visst svara på de flesta frågor ser jag nu, förutom 7. Aja kanske kommer det upp mer frågor och då fyller jag på med dem i vloggen!
 
 

 
 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback