Favoriter AW13

 
Tommy Hilfiger: Det mörka bourdo röda blandat med petrolblått och bruna nyanser. Qulitad och tweed mixat med ridsport. Snyggare kan det knappast bli!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mulberry : 1. Cara står för kampanjen. 2. Ugglor är grymt coola djur. 3. Färgerna ochdet sagolika temat.
 
 
 
 
 
Ralph Lauren Polo: Liknar tommy hilfiger och jag älskar stilen alá Great britain. En mix av rejäla matrial som tweed och ull matchat med lyxiga matrial som bryter av.
 
 
Louis Vuitton: Inspiration ifrån The Great Gatsby, lite 30-40 tal.
 
 
 
Chanel: Cara (igen!) Tänk Guld blandat med en genomgående basfärg som blått eller rött.
 
 
 
Tycker framför allt att det går ett filmiskt/sago tema över kampanjerna iår, stora gilla knappen enligt mig!
 
 

Friday Friday Friday

 
Hoppas ni får en bra fredagskväll! Själv så ska jag fira världens bästa farmor som fyller år idag med go-middag och jordgubbstårta, äntligen helg! 
 
Kram xx
 
 

Svar på "New In".

 
 
 

E: DW har ju alla, blir lite opersonligt.

Opersonligt och opersonligt, "alla" har väl HM kläder också? Beror ju liksom på hur man bär dem och gör den till sin egen stil. Sedan gillar jag marc by marc jacobs klockorna.. men dem kanske också är för "opersonlig"? Kan förstå liite granna vad du menar med DW.klockorna då de varit otroligt populära på sista tiden men jag tycker samtidigt att de är bland de snyggaste, och det betyder ju folk i allmänhet har bra smak ;) Så, ja där har du min svar!
 
 

❃ New in ❃

 
@amandakristoffersson på instagram.
 
Fick mina två tröjor i posten igår, en ralph lauren polotröja som blir perfekt till hösten och en T Hilfiger tröja i marin stil.
 
Det jag verkligen skulle vilja införskaffa nu är ett armbandsur och en höstkappa. Helst en DW-klocka, så fina! Ang. höstjacka kan jag inte bestämma mig för vad jag gillar mest.. en quiltad barbour/lexington/burberry jacka i olivgrönt/marinblått eller en snygg oversized kappa i neutral färg. Modemässigt så är oversized kappan mest rätt i höst men samtidigt är quiltade jackor en klassiker. I vilket fall som helst så lär jag väl bli typ pank efteråt!
 
 
 
autum cravings

 
 

Välkommen tillbaka

 
Äntligen säger jag bara, har ju väntat och väntat. Tror ni att jag blev något glad när jag hörde på radion i bilen påväg hem? "Och här kommer Veronica Maggios nya singel, Sergelstorg." 
 
Snälla kom med ett helt album nu och hösten är räddad!
 
En annan låt som jag lyssnar på i höst och som peppar mig inför nästa sommar är Linnros's Genom Eld. Hela låten andas YRAN -13 och jag får rysningar innan introt hinner börjar spela. Men mest av allt är det Johnossi's whats the point som får stå för sommarens låt. När vi hörde introt till den och alla bara tog varan i händerna och sprang in i publiken. Hoppade, skrek och sjöng så högt att rösten darrade, och allas ögon lyste och kvällsluften luktade sommarnatt.
 
 
"Tänk om det finns nånting bra
Easy living med en hela St. Christine
Jag börjar se det så klart
För hjärtat pumpar utav nitroglycerin

Vi äter skiten så vant
Att vi börjat gilla smaken utav skit
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att jag börjar tro att vi kan gå

Genom eld."
 

Det handlar om att aldrig ge upp

 
Jag har alltid gått med den tanken att aldrig ge upp. Att allting fixar sig om man bara fortsätter kämpa, tillräckligt länge, med tillräckligt mycket vilja så kan man klara av precis allt. Men någonstans mellan besvikelse och sanning så förstod jag att inte ens det räckte. Man måste ha tur, vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Ha de rätta kontakterna. Och då kan man kämpa hur mycket man vill men ändå inte lyckas. Så är verkligheten och den är varken sorglig eller rättvis, den är bara...verkligheten.
 
Vad snackar jag om? Jo, Branscher som modell, artist, skådis,idrottsproffs etc etc är en tuff buissness. Även om du gör ditt allra bästa och kämpar i 10 år så kanske du aldrig blir upptäckt eller har resurserna till att lyckas. Men någonstans så måste man bestämma sig för om allt det här är värt det, är det värt att kämpa och lägga ner år av arbeten för att bli t ex. elitryttare? Mitt svar är ja, och även om man vissa dagar känner sig velig och tappat fokus så finns det där. Kämparglöd. Kanske är det bara sån jag är att jag vill lyckas med något här i livet, för att bli lycklig. Men blir man verkligen lyckligare då? Kanske.
 
Sanningen är att vara lycklig är att ha lyckats. Men ändå nöjer jag mig inte med det, jag vill se mer, uppleva världen. Rädd för att missa något. Rädd för att vakna upp en morgon och känna sig misslyckad. Jag tror att många känner igen sig i detta, så varför känner vi så? Kanske är det den gnistan som får oss att vilja komma frammåt i livet. Och den gnistan ska vi hålla hårt om, för någon stans så handlar allt om att aldrig ge upp. Att ge sin dröm en chans och jobba hårt för det man älskar och har man tur...då. Samtidigt inte ta så hårt på allting, inte ha så stora förväntningar. Förvänta dig inget och du kommer förmodligen inte bli besviken om turen inte var på din sida idag, men kanske i morgon? För livet är långt och allt måste inte ske just idag, även fast det känns så ibland då man är tonåring och jorden snurrar för sakta kring sin axel.
 
För är det något man inte ska låta andra påverka så är det sin egen lycka. Men framför allt, låt ingen dra dig ner från dina drömmar, än om du vill bli; pilot, kassörska eller rädda världen, våga tro och våga ge det en chans. Den chansen kan vara din tur. Och var nöjd med allt du har i livet, låt inte ett misslyckande svärta ner det fläckfria i ditt liv, var tacksam över din familj och nära vänner. Våga se solen bakom molnet.
 
 
 
Kram, och hoppas ni får en toppendag!
 
 
 

Tea time

 
 
 
 
Nu blir det en kopp te och en bra film, skönt efter en lång dag med många funderingar kring saker och ting. Ska försöka skriva av mig lite i ett inlägg.. kanske kommer upp imorn. 
 
Ha de bra!
 
 

Lite måndags pepp

inspiration quotes
 
Mondays are ok, they are a precursor to Friday
 
#Happy #Monday ! #Quote of the #Day... #Health #Salud #medical #medicine #doctor #Cirugia #sinseguromedico #NoMedicalInsurance #help #information #life #latinosenestadosunidos #latino #latinusa #California #bakersfield #delano #fresno
 
Nothing is impossible; the word itself says I'm possible (www.thecultureur.com) Doing what you like is freedom; liking what you do is happiness (www.thecultureur.com)www.twitter.com/anitathemovie Make an impact now! Be the #revolution ! Anita would. www.anitathemovie.com
 
People may doubt what you say, but they will believe what you do (www.thecultureur.com)
Quotes www.anitathemovie.com
 
Life is learning . - Everyday Life's Quotes
Ask yourself what you want to do today, what you want to do for the rest of your life, want you want to have as a career, or anything other than important questions. Choose which one you want to have your life go around 1answer and you will find yourself.Try, take risks, and believe.
J.K rowling quotes
 
 
 
 
 

Två bra tips!

 
Hej! Tänkte tipsa om två programm/appar på datorn(eller mobilen),
 
1. Pinterest!  
Ett jättebra programm/hemsida som gör det möjligt att spara alla dina inspo bilder från tumblr i speciella mappar som du själv döper namnet på. På så sätt behöver du inte spara alla bilder som du hittar, och gillar, på datorn. Dessutom kan folk följa dina bildsamlingar och du kan också följa dina favoriter. Ladda ner "pinterest knappen" så kan du även "pinna" dina egna bilder från t ex. din blogg och samtidigt göra reklam för den!
 
Posing in Pink  Bette Franke by Sharif Hamza for Vogue Japan August 2013  #Vogue #Editorial
 
Young Kate Moss
 
 
2. Poladroid! En app du laddar ner på datorn och som har en del roliga funktioner. Du drar bara det foto du vill göra om till en polaroid-foto till ikonen på skrivbordet och sedan börjar den att skriva ut fotot. När det är utskrivet så plingar det till och sedan läggs polaroidfotot på skrivbordet för att framkallas( brukar ta ca. 2-3 minuter) så bli inte förvånad om fotot kommer ut helt brunt, för precis som på en riktigt polaroid kamera så tar det några minuter för att bilden ska synas. Efter det är det bara att spara bilden i en mapp eller skriva ut den i skrivarn, roligt och lite annorlunda!
 
The last days of Spring: DIY polaroid photo garland
 
 
A Young Leonardo Dicaprio! Swoon.
 
 
Så här kan resultatet se ut, sedan kan man ju också lägga till text nere i kanten.
 
 
 
Kram,
 
 
 

London in 21 days!

 
Känns helt sjukt att det bara är 21 dagar tills jag sitter på planet på väg till London, längtar så mycket! Sitter och kollar på bilder ifrån förr förra gången jag var där med pappa och vi stannade i en hel vecka. Sista dagen hyrde vi varsin cykel och cyklade runt i hyde park, verkligen att rekomendera om ni åker dit! Portobello Road och Camden Market är också två andra favoriter som ligger lite utanför London, men det går snabbt att ta sig dit ändå. 
 
Om vi åker hela familjen nu till Fashion Week så tänkte vi passa på att besöka Harry Potter Studios där de spelade in filmen, jag som är ett stooort fan! Sedan hinner vi nog med en och annan mysig restaurang. En dag när vi var där så spöregnade det och vi var dyngsura och superhungriga och hittade en koreansk restuarang. Där testade vi en väldigt god rätt (deras nationalrätt) det var en blanding av olika grönsaker, stekägg och ris. Sedan fick man allt i en kokande stenskål med chillisås, asgooott!  Det tycker jag är bland det bästa med London, att det finns mat från alla världsdelar. Om du är i London, glöm inte att gå en runda genom China Town, alla gatuskyltar är på kinesiska och maten är såklart också kinesisk och det finns ett stort utbud av olika lunchbufféer för bra priser. 
 
Lite bilder ifrån April...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back to School

 
 
 
 
Då var första dagen i år två på gymnasiet avklarad.. skönt att vi bara hade upprop! Fast även då vi endast lyssnade på lärarna så blev jag helt trött i huvudet, redan skolless? Nja, kanske känns det bättre då det verkligen blir höst, just nu är det sol och sommar ute och då vill man ju inte gärna sitta i skolbänken.
 
Fick även mitt schema, ganska så tungt. Vi slutar som tidigast 14.10 och har sovmorgon två gånger i veckan till 10. Men sedan går vi till ca. 16-tiden. Men ettan var ju väldigt lugn så jag blev inte förvånad direkt. Dessutom är jag faktiskt riktigt taggad inför de nya ämena så som psykologi, sociologi, men främst filosofi!
 
Näe nu ska jag pallra mig ut i stallet och fixa lite. 
 
Vi hörs!
 
 

Modellandet Q/A!

Resultatet av fotografering i storsand del 2!
 
 
 
 
 
 
Foto : Nathalie Evrung ~ LÄNK
 
Har fått en del frågor angående modellandet och tänkte passa på att svara på dem!
 
Är det inte läskigt/jobbigt/pinsamt att stå framför kameran?

Från början tyckte jag nog att det var lite små läskigt och osäkert att stå framför kameran, men allt blir en vana och nu känner jag mig mer säker framför kameran och tycker det är riktigt roligt. Och man lär sig hela tiden nya saker och utvecklas efter varje plåtning. Men visst kan det vara svårt ibland, för det är inte bara att stå där och se fin ut, man måste förmedla en känsla. Lite som skådespeleri. Men ju fler plåtningar man gör desto mindre nervöst blir det och desto mer erfaren och kroppsmedveten blir man. 
 
Trivs du med din längd? Hur lång är du?
 
Ja, det tycker jag alla ska göra. Det finns många saker vi kan förändra med oss själva men vår längd kan vi inte styra. Vi lever bara en gång så varför gå runt och vara olycklig över några centimeter hit eller dit.  
 
För modellandet är det ju dock en gräns på 1,70 och helst 1,74 för att kunna lyckas internationellt så jag är ju glad att jag är några centimeter över det eftersom det gör det lättare att komma in i branschen. 1, 77 var jag sist jag mätte!
 
 
Vem är din favorit modell?
 
Svår fråga! Hmm kan ju rabbla upp en massa... Cara De Levinge, Magdalena Frackowiak, Daphne Groeneveld, Abbey Lee Kershaw, Moa Åberg, Frida Gustavsson och Elsa Hosk etc etc.
 
 
 
 
 
 
 

The last day

 
 
Sista dagen på sommarlovet.. känns ju alltid sådär lagom kul, right? Idag tänker jag njuta av dagen så mycket som möjligt därför blir det nog ingen mer bloggning idag. Tänk nu har jag haft lov i 75 dagar exaxt...
 
 
Kram!
 

Next models

 
Blev hur glad som hellst när jag såg denna kommentar ifrån en av londons största modellagenturer (next models, nästan 24 000 followers på insta). Länk.
 
@ ] nextmodelmgmt Hey! We like your #Selfie please email your age, height and city to rosao@nextmodels.com

 
Några välkända modeller som har Next modell som agentur...
 
Thumb_portrait_leftThumb_portrait_left
Anja Rubik & Abbey Lee Kershaw
 
 
Arizona Muze
 
 
Hedvig Palm och Alexa Chung.
 
När jag är i London ska jag defenetivt besöka Next Models, längtar så! Sen får vi se hur det går, men man måste iaf försöka!
 
Kram,
 

The Great Gatsby

 
Har precis sett the Great Gatsby, wow vilken film. Musiken, alla kostymer och miljöer. 20-talet filmatiserat, om än något överdrivet, men så vackert. Annorlunda film på ett väldigt bra sätt. Oftast tycker jag draman kan bli lite tråkigt i mellan åt men även fast handligen är lite smått långsam så dras man som tittare in i historien och allt är så fint filmat att man skulle kunna se filmen en gång till direkt bara för att få titta på alla detaljer och kläder. Dessutom är Di Caprio med, tycker även att Tobey Maguire gör ett väldigt bra jobb med hans roll i filmen. Och såklart Carey Mulligan som Daisy. Ett annat + är att filmen innehåller ett djupare budskap än den perfekta glammiga utan. 
 
Så om du inte sett den, se den! Här kommer en liten bild/gif bomb...kunde inte låta bli liksom.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Boken som filmen är baserad på är skriven av F. Scott Fitzgerald. Nästa bok att läsa blir helt klart The Great Gatsby!
 
 
 
 
Night.
 
 

Höst stuff

"Autum wanties" by addictedbyfashion on Polyvore
Satte ihop ett collage med lite höst inspo! Några grejer som jag inte skulle säga nej till i höst.. ett par sköna skor som nike air eller dr martens(mina favortiter..så sköna!) knästrumpor och en snygg rutig skjorta på det. 
 
Har ni någon speciell favorit/måste ha  höst? Lämna gärna en kommentar!
 
 
Kram,
 
 

Q/A

 
 
Skulle du kunna länka var du hittade jackan från asos? :)
 
 
Självfallet! Here you go.. http://www.asos.com/Pepe-Jeans/Pepe-Jeans-Leather-Biker-Jacket/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3021364&SearchQuery=brown%20jacket&Rf-700=1000&sh=0&pge=0&pgesize=36&sort=-1&clr=Brown
 
Vart är tröjan ifrån? :)
 
Tröjan i "Sport Nerd inlägget" är ifrån She inside, webshoppen rekomenderas starkt då det jämt är 20 % xtra rabbat + gratis frakt worldwide. Inte helt dumt!
 
 
Eller nja maybe not, men visst är det roligt att shoppa höstkläder nu.. hate do admit it men jeansshorts och linnen börjar kännas urtrist. 
 
 
 
 
 
 
 

Sport nerd

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

70 days of summer

 
 
 
 
 
 
 Det är sådana här morgonstunder med frukost på bryggan och en bra bok i handen som jag kommer missa när skolan drar igång och höststormarna sveper in över viken. 
 
Och idag inhandlade jag skolböcker. JAG VEEET, sjukt sjukt. Vill inte ens tänka på sånt just nu.
 
Vad har ni för er de sista dagarna på lovet?
 
Kram,
 
 
 
 

Blue sky, blue jeans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Del 3 av outfit plåtningen från klipporna med stativet! Bilderna är helt oredigerade då jag tyckte dem blev bäst så.
 
 
Nu ska jag återgå till dagens projekt. Det regner ute och himlen är grå, perfekt väder för att skriva på boken.
 
Kram,
 
 
 

Höstens jack-guide

 
 Här kommer min top 10-lista på snyggaste jackor till hösten!
 
1. Burberry's Quited jacket, älskar passformen, färgen och de typiska checkrutiga ärmarna. Dock väldigt dyr men en sån här jacka blir aldrig omodern så man kan se det som en investering. Om jag fick välja hade jag köpt en olivgrön. Eller en marinblå.
 
 
 
 
2. Trenchcoat. Även här tycker jag burberrys är snyggast, men det finns många snygga kopior från  t ex. HM.
 
                                   
 
HM:
 
 
 
3. Gillar man inte den klassiska trechen och quiltade så kanske baseballjackan kan vara något? Jag tycker den här var gryyymt snygg... från HM!
 
 
4. Bomberjackan är också en favorit, speciellt när 90-tals trenden fortsätter i höst. Färg? Svart, vit, olivgrön eller vinröd tycker jag är snyggast. Ett coolt mönster kan också va fint, men då är det svårare att matcha.
 
Airforce MA1 Bomber Jacket - New In This Week - New In http://bikbok.com/medias/sys_master/celum_assets/8808802517022_Komber_jacket_col39_w19_299_F_6717_jpg.jpg?11
 
 
5. Oversize kappan! helst i pastellfärgat eller varför inte rutigt som på bilden nedan?
 
 
 
 
6. Bikerjackan i ny tappning, snyggt snyggt snyggt!
 
http://media.harveynichols.com/catalog/product/cache/1/image/450x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/p/4/p457906_grey_2_v1.jpg
 
7. Denna jacka från Modekungen.
 
8. Fjällräven jacka som även går bra att ha på vintern, orangefärgen är stor i höst.
 
 
9. Brun läderjacka ifrån Asos.
 
Image 1 of Pepe Jeans Leather Biker JacketImage 4 of Pepe Jeans Leather Biker Jacket
 
 
 10. Denna retro jacka ifrån monki. Gillar pastellfärgen.
 
 
 
 
Det var 10 olika typer av jackor det, men än är det sommarlov och då behöver man inga jackor eller mössor och det tycker jag vi ska njuta av. För tänk på vintern då snön ligger på backen och man fryser händerna av sig. Då är det skönt att bara kunna gå ut i shorts och linje!
 
Men visst blir man lite sugen på höstkläder ändå ?
 
Kram ,
 

Svar på frågestund del. 1

 
Eftersom det blev ca. 25+ frågor så delar jag upp frågestunden i två delar där jag svarar på hälften av frågorna i text och andra hälften i en vlogg. För någon dag sedan så gjorde jag faktiskt en vlogg med svar men typiskt nog så dog kameran mitt i.... vilket jag inte märkte. Men jag ska göra en nytt försök!
 
Hur kom det sig att du blev modell? När osv?

Jag tror intresset för att jobba som modell började för knappt två år sedan. Jag har väl inte varit och är inte supertjejig av mig, jag intresserar mig mer av själva konsten i modet.  Allt arbete som läggs ner på en couture klänning är verkligen fantastiskt, ett konstverk i sig. Sedan att kunna förmedla känslor via bilder är för mig som att gå in i en roll, lite som skådespeleri fast att man fortfarande är representerar sig själv. Det är fantastiskt roligt, speciellt plåtningar utomhus i vackra miljöer och kicken efter en lyckad shoot. Det var väl efter TMWW tävlingen som jag verkligen kände att det verkligen kunde gå och jag började förstå och ta in tanken av att jobba som modell på riktigt... mitt mål detta år är att försöka hitta en agentur... det är stor konkurrans men vill man så kan man. Och jag tänker inte ge upp.
 
 
 
 
Bästa o sämsta hos dig själv? 
 
Bästa: Att jag aldrig ger upp och vågar drömma. Sämsta: Att jag är lite för självkritisk mot mig själv lite för ofta.

Vad/vem inspirerar dig? 

Allt mellan himmel och jord i princip. Det beror ju lite på vad man vill ha inspirationen till. Inom modellandet inspirerar vissa bilder mig, speciellt i lite sagolika teman.. älskart! Inom ridsporten är Angelica Augustsson och Roffe stora inspiratörer. Inom skrivandet the one and only JK Rowling. I livet.. mina vänner, familj. Personer som är modiga och vågar leva ut sina drömmar. Städer och olika kulturer!

 

 

 

 

 

 

 
 
   
 

Vilken linje går du? 

Samhällsvetenskap!

Varför valde du Mikael Elias och ångrar du valet eller ej? 

Jag valde ME eftersom det verkade som en bra skola där man kan satsa på sina studier och nå höga reslutat + att jag trivs med att skolan är liten och lugn, man kan känna sig som hemma + att man får äta mat på restuarang varje dag..hehe. Sedan språkresan som ingår i ettans kurs kan också ha bidragit till valet. Nej jag ångrar inte valet, samhälls känns som en bra grund för att senare plugga vidare.

 

 
Bilder ifrån Cambridge resan med alla ettorna från METG i november -12
 

Har du en egen häst?

Yes, jag har en ponny och en storhäst.

 

Vart kom Muzze ifrån? Hur hittade ni honom? Slump? Noga utvalt? 

Muzze kom till Sverige i mitten på januari 2013( ifrån Holland) och några månader senare var jag och min familj nere i södra Sverige på jakt efter storhäst och egentligen hade vi bestämt oss för att kolla på en annan häst den dagen men bara några timmar innan så blev den såld och då ringde vi till tjejen som sålde Muzze istället och frågade om jag kunde få provrida samma dag, och det gick! Det lustiga var att när vi köpte min ponny så hände ungefär samma sak med honom, ödet? Knappt två veckor senare stod han hemma i vårt stall, från Helsingborg till Övik! Så ja, man kan säga att det var en blandning av slump och noga utvalt, fast mest noga utvalt då jag provred ca. 6-7 hästar och letade verkligen efter en häst att satsa på.

 

1 m Nordmaling from Amanda Kristoffersson on Vimeo.

Min första start i 1 m på storhäst och med Muzze! Haha älskar min lillebrors "jaaaaaaa" i slutet, gull unge!

Något speciellt du vill uppnå innan året är slut? (Hästmässigt/modell/med dig själv?) 

Hästmässigt var planen att åtminstone få fina rundor i 1.10 innan året är slut, ev. starta 1.15. Dock skade han sig i hagen, egentligen inget allvarligt men det blev ett sår som inte ville läka vilket gjorde att han ömmade i några veckor. Men nu kan jag snart börja rida igång honom och nu är vi mer taggade än någonsin att komma ut på tävlingsbanorna, nästa år blir vårat år!

Modellmässigt så vill jag hemskt gärna hitta en agentur, men då måste man också ha lite tur. Så mitt mål blir att gå LFW  höst i London och verkligen ta lärdom av allt och utvecklas som modell. Gå in på ett antal agenturer i London och presentera mig.

Med mig själv... tja jag ska försöka att inte ställa så höga krav på mig själv, njuta av livet och inte stressa över framtiden? Carpe Diem I guess.

 

Värsta klädesplagget som tillverkats? 

Pälsjacka i äkta päls... fy fan. Hört talas som fuskpäls?

 

Är du vegetarian? om ja, varför har du valt det och hur länge har du varit det? 

Varför äter DU kött? Jag har varit vegetarian sedan jag gick i ettan, alltså sedan jag var 6-7 år. Även fast jag var så liten så valde jag det själv och jag har inte ångrat mig en sekund sedan dess. Skulle aldrig falla mig in att äta kött igen när det finns 123456789 andra alternativ till kött. Är det 2013 vi lever i eller 0013? Jag börjar undra..

Det finns ju faktiskt vegetariskt kött... klicka in HÄR.

Four Cheese Caprese Pizza

 

Hur var det att vara med i TMWW?

Verkligen obeskrivligt, en upplevelse som jag aldrig kommer glömma. Det var så mycket runt omkring tävlingen som jag är så glad att jag fick uppleva, bla. att jag och pappa var i London i en hel vecka och åt på en massa goda resturanger, gick på camden market, dagen då det var som varmast och vi satte oss vid Themsen nedanför Big Ben och åt mjukglass.

 

 

 

Fika på Ladure på Harrods. Shopping på Oxfordstreet. Och förståss alla möten med nya intressanta människor som jag aldrig hade träffat om det inte vore för TMWW. Verkligen tacksam för att jag har världens bästa pappa som aldrig klagade ens när vi gått in 10 skoaffärer på en dag! Och såklart för resten av familjens stöd och uppmuntran. Ni är bäst!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Längtar så grymt mycket tills den 12 september...!!

Bästa outfiten? 

Svår fråga... finns ju oändligt många fina kombinationer.. klicka in på min fashiolista inställlet...

http://www.fashiolista.com/style/Mandas_style/

http://www.fashiolista.com/style/Mandas_style/

 

Annars gillar jag 60 talet starkt, blanda det med 90-tal så blir det alltid snyggt.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram,
 
kickthestickzz:

this is like
pen porn
 
 
 Ojdå.. råkade visst svara på de flesta frågor ser jag nu, förutom 7. Aja kanske kommer det upp mer frågor och då fyller jag på med dem i vloggen!
 
 

 
 
 

But have you ever seen a mermaid?

Resultatet av fotografering i storsand del 1!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Himlen luktar plast, hjältar överallt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Himlen luktar plast, hjältar överallt
Allt är likadant så rym med mig inatt
Himlen luktar plast, hjältar överallt
Allt är likadant så rym med mig idag
Himlen luktar plast, hjältar överallt
Allt är likadant
Så rym med mig, rym med mig
Rym med mig inatt.
 
 
 

Dream interior

 
Om jag fick inreda ett helt hus alldeles själv så skulle det nog se ut ungefär så här...
 
 
Stort äldre hus med vita väggar och massa antika möbler och prylar. Hela väggar med bokhyllor och en massa konstiga saker som får besökare att skaka på huvudet och undra vilken galen person som egentligen inrett placet.
 
Yes...Yes Please.
 
Lönngångar är ett måste! Och roliga trappor som leder lite hit och dit. Tornrum skulle det också finnas.
 
This. Look at the little nook!
 
Secret Passages throughout the house
 
Ooh hidden bedroom
 
 
beautiful old house
 
Beautiful old house with nice quiet yard.
 
Love this old Victorian home on Spring Bayou. It's still for sale!
Huset ska vara gult eller vitt. Helst gult.
 
Massa blommor.
 
flower heaven.
 
 
 
Mycket fönster i olika former, takfönster som släpper in fint ljus och framför allt stora fönsterbräden som man kan ha kuddar i och sitta och läsa en bok.
 
552996_428621147231875_94851167_n.jpg (955×960)
 
 
grav3yardgirl:    just wanted to show you guys a few pictures of my house.
Wow..tänk att renovera detta.
 
photo by Graham Atkins Hughes
 
 
plants & globes
 
 
 
 
Och ett uterum..
 
Garden room
 
Trädgården är viktig.. stor tomt med plats för stall och hagar. Stora äppelträd, höga häckar och nära till havet eller en sjö.  Hellst en massa fina skulpturer och labyrinter också. En plats där man kan ha stora trädgårds fester med ljus i träden och en massa annat fint.
 
a beautiful garden with trellis-shaped trees - quite magical!
 
 
Vintage Girl: The Magical Garden Beautiful place to entertain
 
Beautiful Garden Party Ideas www.piccolielfi.it
 
 
 
Stable Style: 8 Tack Rooms to Inspire | Horses & Heels
 
Stable example
 
Köket? Antingen pastelligt eller vitt lantkök.
 
Dream pastel kitchen
 
New England Kitchen Fired Earth
 
Dreaming of my white kitchen.
 
http://www.ajemco.com/  
 
Country Kitchen-Reminds me of a warm summer day. Fresh vegetables from my garden. Cold Sweet tea and lemonade. Fried green tomatoes and potato salad.
 
Sovrummet skulle kunna se ut ungefär så här..
 
Blue bedding green wallBlue bedding green wall
 
Beautiful bedroom..
 
Permanent Link to : Beautiful Wooden bedroom Interior with Classic Style by Waq Lacquer
 
garden themed bedroom  love the iron bed and old suitcases
 
Badrum, badkar... inomhus pool?
 
beautiful bathroom
 
Indoor fireplace and hot tub, cozy :)
 
indoor pool
 
 
Eller föresten kanske huset ska vara rosa ändå? Äh man lever bara en gång, why not liksom!
 
This is my favorite house of all times. It was the house in the movie Meet Me In St. Louis.
 
Och hela kalaset slutar på cirkus 20 miljoner, som hittat.
 
Man måste ju få drömma! För vad är vi utan drömmar?
 
A couple of years later.... Haha i verkligheten sitter jag där i min första egna lägenhet med ett ikea bord. Men i framtiden... då.
 
Hur hade ni inrett ert dröm hus? Och skulle ni våga hälsa på mig? ;-)
 
 

5 veckor kvar tills London FW!

 
 
Bilder ifrån shooten för Serap Pollard London, i london i maj.
 
Har satt in en nedräknare i menyn till höger inför London Fashion Week.. 5 weeks counting!
 
33 : 22 : 43 : 49
Day   Hr   Min  
Sec
 
Snart får jag veta för vilka jag ska gå för, den 12 september då sitter jag formodligen på planet påväg till London...
 
Tillsvidare delar jag med mig av lite bilder ifrån Fashion International's show förra året..
 
 
 
 
 
 
Eventet hålls på Charing Cross Hotel, verkar jättefint!
 
 
Kram,
 
 
 

Tacktacktack!

Åh vad glad jag blir, statistiken bara stiger och stiger, kram x1000 till alla ni fina som klickar in här.
 
KLICKA HÄR.
 
 
Ni är BÄST.
 
xx
 

När regnet smattrar mot taket

 
 
 
 
 
 
Grått väder och regn, vad gör man då? Jo, man ser på en bra tv-serie( exempelvis Revenge) och dricker massvis med te. Det är inte hel fel det heller.
 
Kramis på er,
 

Mysig sommarkväll

 
Igårkväll fick jag för mig att baka foccacia, ett italienskt matbröd som är himmelsk gott och faktiskt enkel att lyckas med. Jag använde mig av detta recept. Sedan gick jag, pappa, mamma och lillebrorsan till klipporna och åt, vi tog även med oss wraps, ost, god pesto och lite annat smått och gott. Det var helt stilla på havet och det blåste inget, en perfekt sommarkväll som avslutades med kortspel, dopp i havet och psycho som gick på tv:n. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kära sommar. Ta aldrig slut, okej? 
 
Kram,
 
 
 
 

Smells like teen spirit

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sneek peek

Just varit ute och fotat en massa med stativet, imorgon bitti kommer en STOR bildbomb med 90-tals tema:-)
 
 
Kramis,
 
 

Hur man håller träningsmotivationen igång

 
Hur många har inte intalat sig själv att "i år ska jag träna, minst 5 dagar i veckan," Oftast håller det max några veckor och sedan tröttnar man ganska fort. Men hur gör man då för att hålla igång och se träning som något roligt och självklart i vardagen? I sommar har jag srungit regelbundet och för första gången så tycker jag faktiskt att det är riktigt skönt  och kul att springa.
 
Det största problemet i början är nog att de flesta startar för hårt. Börjar man med att springa flera kilometer 7 dar i veckan så är det inte så konstigt att man slutar efter ett tag. Då är det bättre att springa 2 kilometer 3 dagar i veckan de första två veckorna och sedan utöka, tillslut blir det till en vana och då är det nästan så att man inte kan skippa träningen en dag. Men lägg in vilodagar då och då, det är viktigt.
 
Att springa i sand ger dubbel effekt.
 
 
- Sätt ett mål med din träning, vad vill du uppnå? Bättre kondition, gå ner/upp i vikt, bygga muskler osv. Kanske til och med starta i ett lopp?
 
-Ge dig själv belöningar,  t ex. när du nått dit mål får du köpa något fint som du velat ha länge.
 
 
 
Drick alltid vatten och ät något efter ett tränings/joggingpass, det godast och nyttigaste som finns är en smoothie gjord på i princip vilken frukt/grönsak som hellst som du gillar. Tar bara några sekunder i mixern!
 
Här är mina två favoriter:
 
Banan och avokado smoothie 1 port.
 
Mixa en banan + en avokado + linfrön, toppa med t ex. mango.
 
 
 
Banan och basilika smoothie med spenat:
 
Mixa 1 banan + en näve bladspenat + 5 färska basilikablad + 1 msk linfrön.
 
Kanske låter lite mysko men det är verkligen supergott!
 
 
 
 
 
 
Ett annat tips är titta på motivationsbilder och inspo bilder på tex. tumblr, varför inte ha ett bra citat som startsida på din mobil, då påminns man och det är svårt att slippa undan!
 
 
 
 
En träningsapp kan också öka motivation, där kan du samla alla dina träningspass som en dagbok och även få tips och inspiration, mina favoriter är nike trainngclub och runkeeper!
 
 
 
Testa dig fram till den träningsform som just du tycker är roligast.. springa, simma... eller kanske boxning?
 
Viljan är faktiskt viktigast, vill du så kan du.
 
Och faktiskt så mår man mycket bättre av att träna, iaf efteråt då man kan ta bada eller ta en dush för att sedan sätta sig i soffan och se på en bra film eller läsa en bok 
 
 
 
 

Summer, I think I 'll miss you forever

 
Igårkväll hade jag och Kirsten ett Revenge och Harper Island maraton, båda två serierna är riktigt bra, tips! Lite osmart dock att se den ute på grisslan som är ett fiskeläger då båda serierna utspelar sig just vid kusten i ungefär samma miljö. Haha något läskigt att se den i sjöbon när det var helt kolsvart ute..
 
 
Och när vi vaknade dagen efter var det grått ute och himlen var full av tjocka moln, men det kan ju va fint det med.
 
 
 
 
 
 

Down by the river by the boats Where everybody goes to be alone Where you wont see any rising sun Down to the river we will run

 
Hon dök ner i det bäcksvarta havet. Tio simtag med stängda ögon och sedan stannade hon. Tvärt öppnade hon ögonen och kände sig mer levande än vad hon någonsin gjort. De döda fiskarna flöt i takt med vågorna på havsytan och hon kunde verkligen förstå varför. Hennes kropp tycktes tyngdlös och hennes långa blonda hår flöt likt en svagt brinnande krona runt hennes kropp. Där flöt hon kring i en oändlig cirkel som tycktes pågå i tusen år av sekunder som aldrig tog slut. Något glimrande i sanden nådde hennes grönblåa ögon och lockade henne djupare ner. Det var som om något, eller någon drog henne mot havsbotten, hon trånade efter skatten. Men tid och rum tycktes inte existera under vattnet och flickan visste inte vilken väg hon skulle ta. Upp till den glittriga solen eller ner till det skinande guldet. Men hade fiskarna dött på grund av den tunga luften eller det förgiftade guldet? Så hon slöt händerna kring sin kropp, blundade hårt och stannade precis där hon befann sig. Men när hjärtat inte långre slog och lungorna inte längre rörde sig upp och ner befann hon sig redan på havets botten på de smutsiga, blanka klipporna. Och hennes själ satt fast mellan havsytan och havsbotten, hela hennes tillvaro drunknade och hennes lungor fylldes återigen av vatten. Det var om att drunkna, fast ingen kom för att hjälpa henne. Och alla havets silvriga fiskar andades genom sina gälar, simmandes i cirklar runt hennes livlösa kropp. Femtio simtag upp lyste solen lika starkt som vanligt och jorden fortsatte att snurra i universum. Och livet stannade inte för någon. Du frågade hur jag känner mig? Detta är mitt svar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
She dived into the dark ocean. Ten feet under the surface and then she stopped. Her body seemed weightless and she swimmed around in a circle for what seemed to be like a half lifetime. A sparkle in the sand reached her greenblue eyes. It was like something or someone were dragging her down to the bottom of the sea, she wanted the tresure. But time and space doesn't exist under the water and the girl wasn't sure which way to go. Up to the sparkling sun or down to the shining gold. And just like the dead fishes who was floating on the surface, the girl felt more alive under the water than on land. But have they died because of the heaviness of air or the poisoned gold on the bottom? So she stayed just were she were and closed her eyes, but by the time her heart stopped beating she was already on the bottom of the sea, lying on the dirty, black rocks. And her soul was stucked between the surface and the fresh air. She was drowning but nobody came to help her. All the fishes were swimming around her, breathing trough its gills. And 30 feet up, the sun continued to shine as bright as it always does in the early mornings and the world keept turning around. And life really didn't stopped for anybody. You asked me how I feel? Well, know you got the answer.
 
Agnes Obel – Riverside
 
 
Agnes Obel – Avenue
 
Kände mig på skrivar humör och skrev först på engelska, sedan på svenska och sedan råkade jag fortsätta på den svenska på engelska och allt blev en röra så då fick båda vara med. Ja. Ja, Och bilderna tog jag för någon dag sedan under en båttur till ön och det var väldigt fint då. Lyssna iaf på de två länkade låtarna ovan. Älskar den första.
 
Kraaam
 
 

Behind the scenes bilder - Storsand

 
 
 
Det var så sjukt vackert där!
 
 
 
Foto: Nathalie Evrung  Tycker verkligen ni borde klicka in på hennes fina fotohemsida här.
 
Längtar till att se resultatet av fotningen:-)
 
Kram,
 

Kusin vitamin

 
 
Sitter och spelar kort med söt-kussen min!
 
 
 
 

Lunchtips

 
Tänkte dela med mig av ett jättegott lunchtips som passar riktigt bra på sommarn när det är varmt ute, känns fräsht och lätt samtidigt som man blir riktigt mätt!
 
1 port. Bulgur med halomi och citronpesto:
 
Ta fram:
 
-Pesto
 
 
-Pressad citron på flaska eller färsk
 
-Haloumiost.
 
-Färsk basillika.
 
 
 
 
 
 
Koka upp 1 dl vatten  kastrull, tillsätt vatten och 1/5 dl bulgur(eller matvete) och koka tills allt vatten är borta. Medans bulgurn kokar, dela på haloumin i två bitar och stek en i stekpanna med olivolja eller rapsolja(salta eller peppra ej då haloumin redan är väldigt salt). Lägg upp bulgurn på tallriken och haloumibiffen. Rör peston i en liten skål med önskad mängd citronsaft, lägg en klick på tallriken. Om du vill kan du även ta en klick gräddfil till. Toppa med några färska basillikablad.
 
Klart på 6 minuter!
 
Jättebra mat att göra iordning efter en springrunda eller också ta med på stranden då haloumin går att äta kall.

Horisonten är nån annans konstruktion

 
 
hair
 
stranden
 
 
kJVUfL
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Remix

 
 
Två bra Lana del rey mixar.
 
 
 
Idag skriver jag på modellkontrakt för londonfashion week och skickar in det, ihhhhhh :-) 6 veckor kvar nu...
 
 
 

Augusti börjar bra

 
Igår var jag, Therese och Kirsten på Grisslan hos K's stuga och hade det trevligt, vi bastade, badade och åt god mat. Gick runt lite på ön och kollade och tittade sedan på nyaste avsnittet av pll(som var hurbrasomhellst) och några avsnitt av HIMYM. Najs Najs!
 
 
 
På morgonen åkte vi till fastlandet igen eftersom K & T skulle på jobbet. Och äta glass. För att de jobbar i en glasskiosk och tydligen får man massa gratis glass då.
 
 
 
Idag var det verkligen världens varmaste dagen på sommarlovet och Jessica kom ut hit och vi bestämde oss för att ta en slappar dag nere på stranden. Så vi packade ryggan med dricka och massa vattenmelon och gick ner och la oss vid skatsand i några timmar och badade, solade en massa och pratade om lite allt möjligt. Så himla härlig dag!
 
 
 
 
 
 
Vad har ni fina hittat på hittils i den nya månaden?
 
Kramkram,
 
 
 
 

Yran the movie

 

Yran from Amanda Kristoffersson on Vimeo.

 

Vi lyckades fånga en liten del av Yran på film.

 

Yran -13

 
Blev fångad på bild i publikhavet, Kirsten är till vänster om mig och Emmy syns precis bakom.
 
 Östersund var så underbart jävla bra, alla människor, all stämning. All lycka och glädje som bara hängde i luften. 
 
 
Vårt hotellrum som var superlitet men ganska så flott jämfört med camping + fina fina Emmy på pizzerian där vi åt middag innan Kirtsen kom lite senare.
 
 
Och vi var så pepp som man bara kan va.
 
   
Glaaada var vi.                                                          Och Emmy var fin.
 
   
Påväg hem till hotellet på natten, stannade till på Donken.
 
Camping utsikt.
 
La oss ner och tog festival-fiesta på lördags fm.
 
  
 
Och åt Lunch i form av italiensk pasta-sallad och fransk lemonad. Det bästa med festivalmat är att man kan äta mat ifrån alla världenshörn i princip.
 
Gick på stan en stund, för att sedan gå hem till hotell och byta om inför kvällen.
 
  
Kirsten var snygg som vanligt.
 
  
 
 
Crystal Castles var utomjordiskt bra.
 
Ansiktet.
 
 
Och det var expolsioner och fyrverkerier.
 
 
 
Och när allt var över mitt på lördagsnatten då solen börjat vända igen och himlen varken var upplyst eller kolsvart så var allt så himlans sorgligt och lyckligt på samma gång. Allt var över och det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men ändå  bäst. Och jag insåg så himla många grejer om mig själv, för mig släppte allt och jag grät lite tyst för mig själv. Senaste halvåret har innehållt så mycket ansvar och prestation och jag kände bara där och då klockan 3 på natten att näe nu får det va nog. Alltså jag pallar inge mer, ibland kommer man till en gräns då man helt enkelt måste börja om på nytt, ändra på vissa saker och ting. Släppa loss. Jag är så himla less på ansvar, ta hand om andra. Och visst var det komiskt att en festival skulle behövas för att få mig att inse att jag bara är 17 en gång i mitt liv och att det är nu, och inte sen. Jag är så himla less att inte veta vart jag ska ta vägen när allt gäller och att framtiden är lika splittrad som ett trasigt hjärta. Men på något sätt måste man alltid vänta på rätt tid och rätt tillfälle, men jag är så himla rädd för att missa allt. Typ bussen gick, nu är det försent. Och vad händer om man tar fel buss? Kanske är det knäppt att tänka på sånt mitt i natten på en festival men jag antar att sån är jag. Tänker för mycket, kanske är det problemet. Jag vill för mycket. Men jag tror nog att allt löser sig tillslut.
 
Under helgen träffade vi en massa härliga människor och vi hade så grymt kul, såg på de flesta artister och bara hoppade runt i en festivalbubbla, precis som det ska va. Och speciellt glad i själen blev jag när vi sett Johnossi, gått därirån för att sedan höra introt till "what's the point". Vi tog varandra i händerna och bara sprang in i publikmassan och hoppade och skrek till musiken så vi blev hesa i halsen. Och det fanns inga bekymmer, inga tankar förutom allt som cirkulerade i just den sekunden. Genom Eld med Linnros var också... magisk.
 
Yran, see ya next year!
 
Och film kommer i nästa inlägg.