New in

Linne: Monki

Dark Blue Ocean

 
 
 
 
 
Livet flyter på och allt känns så där bra precis som det gör när det snart är sommarlov. Och för att jag är klar med allt skoljobb...den känslan är inte heller så dum!
 
Kram,

280

 
 
280 vadå? Jo för exakt tvåhundraåttio dagar sedan började jag ettan och nu är det bara 6 dagar kvar i skolan innan sommarlov. Kan faktiskt inte riktigt förstå hur fort tiden gått, helt sjukt.
 
För ett år sedan på denna tidpunkten längtade jag efter att gå ut nian och lämna min dåvarande skola men längtade samtidigt inte till gymnasiet. Det kändes så främmande och konstigt, kanske för alla sagt att kraven skulle bli högre och att ALLT skulle bli annorlunda. Okej, allt blev annorlunda men på ett bra sätt! Gymnasiet är mer än tusen gånger bättre än högstadiet och mycket mer friare. Det inte längre det här ytliga som fanns på högstadiet med att alla dömer varandra och pratar skit. Kanske har vi växt upp, men jag tror mer att det handlar om att alla är så jäkla less på sånt när man lämnar högstadiet. Man pallar helt enkelt inte mer. Du slipper bära en mask, det är mer acceptabelt att vara sig själv. Dessutom blir det som en nystart, nya klasskompisar, skola och ämnen, man får själv välja inrikting och hamnar på så sätt med människor som tycker och tänker lite på samma sätt som en själv.
 
 
Så till dig där ute som snart kommer gå ut ur den skolbyggnad som du i 3 år gått till, det känns skit jobbigt först, det gör det, men sen är det lov i över två månader och efter det börjar något helt nytt. För gymnasiet är faktiskt inte så svårt som folk säger, om du frågar mig så var nian jobbigare och stressigare.
Och till er som går i åttan, stressa inte ihjäl er över att få A i alla ämnen, det enda som behövs egentligen är ju att komma in på gymnasiet, vilket i princip är godkänt i alla ämnen, det är bättre att spara krafterna till gymnasiet ju, vem bryr sig om vilka betyg du hade i högstadiet liksom? Inte en kotte.
 
Nu ska det bli skönt med sommar, frihet och att leva livet. Mitt näst sista sommarlov. För man har ju bara en sommar som 17 år. Let's create memories!
 
 
Over and out.
 
 
 
 

Denim 2013

Något som är väldigt inne i sommar är jeans och denim! Ursnyggt tycker jag och mycket av inspirationen kommer ifrån 90-talets jeansmode och ikoner.
 
Balmain, fräsht ljust och silvrigt.
 
 
 
DKNY
 
 
 
Rihanna gillar denim!
 
Snyggast tycker jag det blir när man klär sig i lite slitet denim men bryter av med ett snyggt bälte, då ser det både uppklätt ut men ändå ledigt liksom!
 
Snyggast på festival och konserter i sommar är jeansshortsen!
 

Det är också fint med en virkad top/linne under en sliten jeans jacka, det blir snygga kontraster.
 
cara delevingne reserved 4 Cara Delevingne in Denim for Reserved Spring 2013 Campaign
Bryt av med ett par färglada klackar och mixa olika denim textiler.
 
Image 1 of Only Denim Dungarees  Image 1 of ASOS Ridley Supersoft High Waisted Ultra Skinny Jeans In Acid Wash With Rips
Dessa två skulle jag gärna vilja klicka hem ifrån Asos.com.
 
Boyfriend jeans! 
 
 
Nästa mode-inlägg blir ett festival special, coming soon!
 
Tills vidare, hoppas du får en solig och fin dag. Ge någon du tycker om en kram!
 
 

Frukost på klipporna

Att vakna till denna utsikt...
 
Underbart väder!!
 
Sedan bestämde jag mig för att laga amerikanska pankakor till frukost till familjen, asgott med blåbär, sirap och walnötter:)
 
Vi åt ute på klipporna, det var seriöst hur varmt som hellst...HEJ sommar!
 
 
 

Maj

Alltså vart har denna månad tagit vägen? Känns som om tiden springer iväg medan jag själv bara trampar på stället. Känner mig så himla skol less just nu, gör ju fortfarande mitt bästa på alla prov och så men det är så himla frustrerande att sitta framför en dator när det finns tusen andra saker man kan göra som är så mycket roligare.
 
image
 
Matte nationella imorgon, det får gå som det går, för om exakt 12 dagar har jag gått ut ettan och det är sommarlov. Med andra ord jag är fri. 
 
lite såhär liksom.
 
Jag har så många ideer och inpiration till att blogga men tyvärr så vill ingenting fungera,
 
1. Kamera laddaren är borta, alltså helt försvunnen. Ngon som sett den?
 
2. Min kamera är helt död.
 
3. Jag kan inte ta foton med min mobil eftersom minnet är fullt. OCH datakabeln till den är också på vift.
 
Frågan är bara, hur lyckas jag tappa bort precis allting? Åh.
 
 
Bara för att göra det här inlägget ännu mer splittrat så kan jag berätta att jag skrivit klart min novell till svenska uppgiften, som jag blev rätt så nöjd med. Dock blev den 1300 ord och den fick max vara 1000 så jaa...
 
 
 
Skulle nu vilja läsa ett stycke ur den?? 
 
Kram kram!
 

Monday inspo

 
    
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kram,

Faith

Bilder ifrån plåtningen i härnösand!
 
 
 
 
 
Fotograf: Nathalie Evrung
 
Älskar ljuset i bilderna och kyrkan vi fotade i var väldigt vacker.
 

Mohaha

 
 
Äntligen är jag klar med den förbannade Historia uppgiften, hejdå läxan...hej solen!
 

Just nu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svar på en väldigt fin kommentar!

Lina: asså jag måste bara säga att du är sjukt fin! och det är så coolt att det har gått så bra för dig inom modellandet. dig kan man se upp till! keep going girl! :D 
 

Men alltså tack så hemskt mycket!!  Blev så glad när jag såg denna kommentar...det är sånt här som får en motiverad att blogga mer och bättre! Tack så mkt fina du, YOU go girl! :-)
 
 
 

Hola!

 
Idag vaknade jag upp av att solen tittade in genom fönstret och på termometern stod det 20 grader, inte helt fel!
 

 
Vid tre tiden gick hela familjen ner till fyren och den större stranden för att grilla och spela kubb, mys!
 
 
 
 
 
Precis kommit hem nu, snart blire mello.
 
Ikväll kanske jag även får några foton från plåtningen i härnösand ( i april) då visar jag såklart här också!
 
Kram,

Svar på kommentar!

 
 
Kommentar: Kan inte se bilderna :'(
 
Svar: Va bra att du sa till, nu har jag laddat upp dem på nytt..hoppas det funkar! :)
 
 
 

Helg och sommarvärme!

...Och då var det sommar! Äntligen säger jag bara, dessutom slutade vi halv tio från skolan vilket var grymt skönt. Annars har jag gått runt i jeansshorts och linne och käkat glass...det är ett klart sommartecken for sure!
 
   
 
 

 
 
Näe nu ska jag gå ut i solen igen..här inne kan man ju inte sitta!
 
Kram,

Secondhand fynd och blomsterkransar

 
Denna var det första jag hittade när jag gick in i en liten second hand-butik i Stockholm i måndags, ibland har man tur!  Fyrtio ynka spänn. 
 
Fin till ett par jeanshorts/jeans och med blomsterhårbandet som jag hittade i en butik i England...
 
 

Bilder photoshoot London

 
Eftersom bilderna ska publiceras i tidningar så kan jag inte visa några av de riktiga bilderna..men jag kan visa några backstage bilder och snek peaks!
 
 
Jag åkte som sagt på måndag förra veckan, tog planet själv ifrån Arlanda - London där designern hämtade mig och jag tror vi var hemma ungefär klockan 2 på natten...ganska trött man var då! Klockan 8 på morgonen därpå kom hår och makeupartisterna + några asistenter och fixade mig.
 
 
 
 
 
Klockan 12 tog tog vi bilen till en närliggande park som var hur himla fin som helst..alltså som i en saga!
 
 
Där fotade vi i lite olika miljöer i ungefär 4 timmar, och jag hade tre oilka klänningar, min favort var den på bilden ovan, turkosblå och med olika transparenta tyg, hennes design är ju ekologisk hållbar och då var temat natur, så miljön passade perfekt att fotas i!
 
 
Instagram :  @amandakristoffersson
 

Det var verkligen en jätterolig dag och jag längtar tills bilderna blir publicerade för jag tror dom blir riktigt bra just med den sagolika miljön och  Serap Pollards vackra klänningar!
 
 
Kram,
 

Svar på kommentar!

Fråga: Vad heter appen? :)
Nike training club! :)
 
 

Tips på träningsapp

 
   
Nyss kört ett pass med fokus på mage, det känns efteråt kan jag lova!
Dagens tips är helt klar att ladda ner Nike tränings app..världens bästa app med över hundra övningar och en träningscoach i mobilen. Den lagar även antal minuter man tränat från att du laddar ner appen så att man kan se hur mycket man tränat samanlagt på en vecka/månad/år!
Har ni nått grymt träningspass/metod/tips att dela med er av? 
 
Kram!

Inspiration; May

   
Stjärnhimlar.                                                                       Cara's slarviga flätor och snygga ögonbryn.
 
Bomkransar al'a Lana del Rey.                                                   Allt som är rosa.
 
  
Kate Moss i blommor.                                                           Detta omslag.
 
 
 
Kram,
 
 

New in: DKNY bag

 
 
 
 
Jag fick väskan + en börs/mobilväska i samma modell från DKNY av min pappas moster...världens snällaste är hon!
 

London: finalen

Åh jag hade skrivit ett jättelångt inlägg men datorn krashade och inlägget försvann...hatar när det blir så! Därför skriver jag lite mer kortfattat.
 
Det var iaf en otroligt spännande, rolig och smått galen dag...vi samlades alla finalister på Hilton Hotel London klockan 8.30.
 
 
Vi fick därefter gå på podiumet två gånger...vilket var bra då vi inte tränat på det innan och fotografen var där på plats och gav oss tips. 
 
 
 
13.30 var det dags för finalen...innan dess hade vi fått naglar + makeup + hår fixade av makeupartister. När väl showen började var det KAOS. Fast organiserad kaos..hehe. Överallt låg det kläder på golvet, folk som ryckte i en och ropade på en, så fort jag gått min första walk så skyndade jag mig in backstage där all smink skulle bytas ut + kläder och hår på bara några minuter!
 
 
Det var jätteroligt att gå på catwalken! Fast jag var 100 procent koncentrerad så ska jag vara ärlig så minns jag inte mycket ifrån det...bara en massa fotoblixtar som bländade en!  Efter kanske en timme..eller mer....var det dags för prisutdelning. Det var en jobbig väntan minst sagt! Vinnare var en tjej som tävlade för Kenya, två från Ukraina och trea en tjej ifrån Sverige. Alla var verkligen värda vinnare!
 
 
 
Först trodde inte jag att jag vunnit något så jag käde mig lite besviken och väldigt förvirrad...är det äver nu liksom..ett halvårs förberedelser och nu är det över...Men plötsligt kom en tjej och sa åt mig att ta på mig en av designernas klänningar och jag fattade ingenting...helt förvirrad! Plötsligt var det flera personer som var runt mig, fixade skorna och håret. Allt var verkligen jättestressigt och ingen berättade vad som pågick..haha! Sedan tog hon mig i handen och sa "I have som very good news for you Amanda, come with me." Så jag följde efter henne ut till pressen och fram till alla kameror där designern Serap Pollard stod och väntade. Sedan blev jag bara inskickat bland kamerorna och alla blixtar och designern räckte fram mikrofonen till mig och sa; "What would you say if you were chosen to be the first face of Serap Pollard 2013?" Och jag blev helt paff...tappade orden helt totalt...vilket ju iof inte var så konstigt! Så klart att jag tackade ja!! Så nu kan jag äntligen berätta för er att jag är The face of Serap Pollard år 2013!   
 
 
 
 
Jag kom faktiskt hem i förrgår ifrån en plåtning i England...berättar mer om den i ett separat inlägg. Till hösten ska jag också dit och plåtas för nya kollektionen...och nästa år kanske det blir Paris Fashion Week....vilket skulle vara helt underbart roligt att få göra!
 
Här kommer två länkar...
 
http://www.starkibris.net/index.asp?haberID=147550
 
 
http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.5817351-halla-dar-
 
Är så otroligt glad att jag skickade iväg den där ansökan en dag i september förra året...tack vare det har jag fått träffa en massa nya människor, sett platser jag alldrig fått sett annars och skrivit modellkontrakt!
 
 
Kram, och tveka inte fråga något i kommentarsfältet!